Ορεστιάδα-Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας: Μηνύματα από Ρένο Χαραλαμπίδη, Μαίρη Συνατσάκη και Παύλο Σταματόπουλο(video)

Ορεστιάδα-Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας: Μηνύματα από Ρένο Χαραλαμπίδη, Μαίρη Συνατσάκη και Παύλο Σταματόπουλο(video)

Ο Δήμος Ορεστιάδας συμμετέχει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας από το perasm;eno Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου έως την Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017. Επέλεξε μάλιστα να στείλει τα μηνύματα για την χρήση ποοδηλάτου, χρησιμοποιώντας βίντεο με τον συντοπίτη μας ηθοποιό (από το χωριό Σπήλαιο Ορεσατιάδας) Ρένο Χαραλαμπίδη, τον παρουσιαστή του ALPHA-δημοσιογράφο Παύλο Σταματόπουλο (από το Σοφικό Διδυμοτείχου) και την παρουσιάστρια Μαίρη Συνατσάκη, σύντροφο του Ορεσταιδίτη ηθοποιού Σπύρου Χατζηαγγελάκη.

Gepostet von Δήμος Ορεστιάδας – Αυτ. Τμήμα Προγραμματισμού Ανάπτυξης Και Πληροφορικής am Dienstag, 19. September 2017

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» από το 2002 έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους. Σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται το διάστημα 16 με 22 Σεπτεμβρίου 2017, είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής στην πόλη τους.
Κάθε χρόνο, η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» εστιάζει σε διαφορετικά θέματα που συνδέονται με τη βιώσιμη αστική κινητικότητα. Για το 2017, έχει επιλεγεί ως θέμα “Καθαρή, συνεργατική και έξυπνη κινητικότητα”.

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Ορεστιάδας οργανώνει σειρά δράσεων με κορύφωση τους, την Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 18:00 το απόγευμα, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με τα παρακάτω θέματα:
– Το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) του Δήμου Ορεστιάδας.
Ομιλητής: Παύλος Κράβαρης, Πολεοδόμος- Χωροτάκτης Μηχανικός, MSc, στέλεχος της εταιρείας συμβούλων LEVER.
– Συστήματα ελεγχόμενης στάθμευσης: Διερεύνηση εφαρμογής στην πόλη της Ορεστιάδας. Ομιλητής: Πολύκαρπος Καρκαβίτσας, Πολεοδόμος- Χωροτάκτης Μηχανικός, Συγκοινωνιολόγος MSc, στέλεχος της εταιρείας συμβούλων LEVER.

ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣΜια ενδιαφέρουσα δήλωση της Μαίρης Συνατσάκη

Gepostet von Δήμος Ορεστιάδας – Αυτ. Τμήμα Προγραμματισμού Ανάπτυξης Και Πληροφορικής am Montag, 18. September 2017

– Κυκλοφοριακή αγωγή και ποδήλατο στην Ορεστιάδα .
Ομιλητής: Χρήστος Λεβέντης, Ιατρός πρόεδρος του Ποδηλατικού Συλλόγου «ΡΗΣΟΣ»
– Σήμανση μονοπατιών ορεινού όγκου Δήμου Ορεστιάδας και δυνατότητες ανάδειξης αυτών. Ομιλητής: Ιωάννης Τσομπανίδης, Οικονομολόγος, στέλεχος του Δήμου Ορεστιάδας
– Συζήτηση – ερωτήσεις
Παράλληλα έχουν σχεδιαστεί και θα υλοποιηθούν σειρά από δράσεις οι οποίες θα λάβουν χώρα στη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας (ΕΕΚ). Συγκεκριμένα:
1. Δήλωση διάσημων προσώπων για παρότρυνση των πολιτών να κυκλοφορούν με ποδήλατο ή πεζή. Το βίντεο των δηλώσεων θα μεταδίδεται καθ’ όλη την εβδομάδα στη Δημοτική Τηλεόραση, στην ιστοσελίδα του Δήμου και στα μέσα δικτύωσης.
2. Ηλεκτρονικά μηνύματα σε υπαλλήλους στα πλαίσια της ΕΕΚ, με παρότρυνση να κινούνται με τα πόδια ή με το ποδήλατο για τη δουλειά.
3. Τοποθέτηση stand ποδηλάτων μπροστά στο Δημαρχείο
4. Οργάνωση συζήτησης στη Δημοτική Τηλεόραση για τα οφέλη του βαδίσματος και του ποδηλάτου. Τακτική μετάδοση από την Δημοτική Τηλεόραση, την ιστοσελίδα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
5. Ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Δήμου πληροφοριών για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας. Μεταφορά στο ελεύθερο δίκτυο του Δήμου με την είσοδο, πληροφορίες για βιώσιμη αστική κινητικότητα.
6. Έγγραφο στα σχολεία Α’θμιας εκπαίδευσης για να ενημερώσουν τα παιδιά για την ΕΕΚ και να ζωγραφίσουν σχετικό θέμα. Οι καλύτερες ζωγραφιές από Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεις θα πάρουν έπαινο από το Δήμο και θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα.

Οι παραπάνω δράσεις με τη συμμετοχή και των πολιτών, θα συνεισφέρουν στην προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας και την αναβάθμιση, της οικονομικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής διάστασης της πόλης μας.
Επιπρόσθετες πληροφορίες για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας:
http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=879&language=el-GR
και στον σχετικό διαδικτυακό τόπο της Ε.Ε.: http://www.mobilityweek.eu/