Αλεξανδρούπολη: Μαθήματα Ρομποτικής για μαθητές Δημοτικού-Γυμνασίου στο εκπαιδευτήριo Global Education Centre

Αλεξανδρούπολη: Μαθήματα Ρομποτικής για μαθητές Δημοτικού-Γυμνασίου στο εκπαιδευτήριo Global Education Centre

Η Ακαδημία Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ήρθε στην Αλεξανδρούπολη, σε αποκλειστική συνεργασία με το εκπαιδευτήριo Global Education Centre. Γονείς, αξιοποιείστε την ευκαιρία και δώστε στα παιδιά σας την δυνατότητα να γνωρίσουν τα οφέλη της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.

Συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε κάνοντας μόνο ένα κλικ και προλάβετε τη συμμετοχή σας στα 2ωρα ΔΩΡΕΑΝ μαθήματα που προσφέρει η Ακαδημία Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στην πόλη μας, κάνοντας κλικ ΕΔΩ.

Τι είναι όμως η ρομποτική; 

Η Ρομποτική σήμερα θεωρείται ως το τέταρτο R της μάθησης «Reading, wRriting aRithmatic and Robotics», που οι σύγχρονοι μαθητές πρέπει να κατακτήσουν για να επιτύχουν σε έναν κόσμο βασισμένο στην τεχνολογία και άκρως ανταγωνιστικό. Η Ρομποτική ενσωματώνει όλα τα πεδία του STEM (Science, Technology Engineering, Mathematic).

Οι εκπαιδευτικές δράσεις Ρομποτικής, με το διεπιστημονικό χαρακτήρα που έχουν, δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά να προσεγγίσουν βιωματικά περιοχές, όπως μηχανική, ηλεκτρονική, αυτόματο έλεγχο, επιστήμες των υπολογιστών, της τεχνολογίας, των μαθηματικών, της φυσικής, αλλά και της αρχιτεκτονικής (STEAM).

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, η Ακαδημία Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας προσφέρει μαθήματα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής σε παιδιά ηλικίας 6-16 ετών.

Με τον τρόπο αυτό αποδεικνύει ότι προσφέρει κατάλληλο παιδαγωγικό περιβάλλον για την ανάπτυξη των «Δεξιοτήτων του 21ου Αιώνα», όπως αυτές καθορίζονται από την UNESCO και την Ευρωπαϊκή Ένωση («Δεξιότητες Ευρώπης 2020»), εκπαιδεύοντας τους μαθητές της στα παρακάτω:

  • Να μετατρέψουν την μάθηση σε διασκέδαση, μέσα από παιγνιώδεις δραστηριότητες.
  • Να βελτιώσουν τις λεπτές κινητικές δεξιότητες και τις κατασκευαστικές δεξιότητες τους.
  • Να εισαχθούν στις επιστημονικές μεθόδους εργασίας.
  • Να αναπτύξουν Συνεργατικότητα, Κριτική σκέψη, Ικανότητα επίλυσης προβλημάτων, Επικοινωνία, Δημιουργικότητα, Προσαρμοστικότητα, Αυτοκαθοδήγηση.
  • Να κατακτήσουν γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες στο χώρο των Φυσικών επιστημών, των Μαθηματικών, της Μηχανικής, της Τεχνολογίας, αλλά και της Τέχνης.
  • Να εκτιμήσουν και να αντιληφθούν τις εφαρμογές της Τεχνολογίας.
  • Να αναπτύξουν αυτοπεποίθηση και σιγουριά για τον εαυτό τους.
  • Να προετοιμαστούν για έναν γρήγορα αναπτυσσόμενο και άκρως ανταγωνιστικό κόσμο.

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ ΕΔΩ