Αλεξανδρούπολη: Άγρια καταξίωξη και σύλληψη 32χρονου Έλληνα που μετέφερε λαθρομετανάστες και κατείχε ναρκωτικά

Αλεξανδρούπολη: Άγρια καταξίωξη και σύλληψη 32χρονου Έλληνα που μετέφερε λαθρομετανάστες και κατείχε ναρκωτικά

 

Άγρια καταδίωξη από την παλιά εθνική οδό Κήπων-Αλξανδρούπολης και σύλληψη χθες 22-9-2017 το απόγευμα, στο κέντρο της πόλης από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, ενός 32χρονου Έλληνα που μετέφερε 8 λαθρομετανάστες, αλλά βρέθηκε να κατέχει και ναρκωτικά.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας: “Συνελήφθη 32χρονος ημεδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες. Τέσσερις (4) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας, τρεις (3) ήταν υπήκοοι Παλαιστίνης και ένας (1) υπήκοος Ιράκ.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 32χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην παλαιά Εθνική Οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 32χρονο οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, προκειμένου να το ακινητοποιήσει, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από αυτούς, ενώ στη συνέχεια ακινητοποίησε το όχημα στην πόλη της Αλεξανδρούπολης και συνελήφθη.

Σε έλεγχο που ακολούθησε στο εσωτερικό του οχήματος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 32χρονου περιλαμβάνει επίσης παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, καθόσον βρέθηκαν στην κατοχή του 13 ναρκωτικά δισκία και δύο (2) συσκευασίες με μικροποσότητα ηρωίνης, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Κατασχέθηκαν επίσης το παραπάνω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το χρηματικό ποσό των 110 ευρώ και ένα (1) κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.