Η παρουσία του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά σε Νέα Βύσσα και Ορεστιάδα

Η παρουσία του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά σε Νέα Βύσσα και Ορεστιάδα

Ο Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται από χθες το απόγευμα στον Έβρο και συγκεκριμένα στην περιοχή της Ορεστιάδας που επισκέπτεται ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, για τις εκδηλώσεις του “Έτους Καραθεοδωρή 2017”.

Ο πρώην Πρωθυπουργός, όπως πρώτο έγραψε evros-news.gr, αποδέχθηκε την πρόσκληση της οικογένειας Καραθεοδωρή να παραστεί στις εκδηλώσεις των εγκαινίων του μουσείου στη Νέα Βύσσα, που φέρει το όνομα της. Άλλωστε ανήκει και αυτός στους Καραθεοδωρίδες από την πλευρά της μητέρας του και έχει ιδιαίτερους δεσμούς με το κεφαλοχώρι αυτό του Έβρου. Έτσι τις προηγούμενες ημέρες επιβεβαίωσε ότι θα βρίσκεται χθες Σάββατο στο χωριό για τα εγκαίνια του μουσείου, όπως αναφέραμε σε ρεπορτάζ μας. 

Ο κ.Σαμαράς έφτασε στη Νέα Βύσσα με την σύζυγο του Γεωργία, συνοδευόμενος από τον πρώην υφυπουργό Εξωτερικών και βουλευτή Έβρου Άκη Γεροντόπουλο, με τον οποίο είναι γνωστό ότι τους συνδέει μακρόχρονη προσωπική φιλία. Όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος Ιάσωνας Πιπίνης που είναι απεσταλμένος της ιστοσελίδας iefimerida,gr,  ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος μπαίνοντας στον χώρο της εκδήλωσης τον πλησίασε και αντάλλαξε μαζί του θερμή χειραψία, λέγοντας του: «Έμαθα ότι βρίσκεσαι εδώ».

 

 

Ο Αντώνης Σαμαράς στη δήλωση του λίγα λεπτά πριν αναφέρθηκε στις ρίζες που έχει η οικογένεια του από τον Έβρο. «Ήρθαμε στη Νέα Βύσσα με την οποία με συνδέουν πολλές αναμνήσεις, συγγενικές σχέσεις και τώρα για τον Στέφανο και τον Κωνσταντίνο Καραθεοδωρή. Είναι μια σημαντική ευκαιρία αναπόλησης αυτών των ανθρώπων οι οποίοι πρόσφεραν στον τόπο και στο έθνος. Σήμερα τιμούμε τη μνήμη τους με πολλούς συγγενείς και φίλους και τους τοπικούς άρχοντες που έχουν αναλάβει αυτή την πρωτοβουλία για την οποία τους ευχαριστούμε πολύ», τόνισε ο κ. Αντώνης Σαμαράς. Για όσους δεν το γνωρίζουν, ο πρώην Πρωθυπουργός από την πλευρά της μητέρας του έχει καταγωγή από την οικογένεια Καραθεοδωρή, οι οποίοι επίσης είναι συγγενείς της Πηνελόπης Δέλτα.

Μετά την τελετή των εγκαινίων, ο κ.Σαμαράς έγινε “πόλος έλξης” για πολύ κόσμο, αφού όλοι ήθελαν να τον δουν από κοντά, να ανταλλάξουν μια χειραψία και να φωτογραφηθούν μαζί του. Ο ίδιος χαμογελαστός και ευδιάθετος, είχε συζήτηση με τον Αντιδήμαρχο Φερών Νίκο Γκότση που βρέθηκε στα εγκαίνια, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλο Τοψίδη, ο οποίος είναι Βυσσιώτης και δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει από μια τόσο σημαντική στιγμή του χωριού του, αλλά και με την κ.Ουρανία Μαυρίδου, μητέρα του δημάρχου Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη.

Το βράδυ ο πρώην Πρωθυπουργός παραβρέθηκε στο δείπνο πεος τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη και μετά από αυτό είχε συζήτηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς. Διανυκτέρευσε στο ξενοδοχείο “Αλέξανδρος” στο κέντρο της Ορεστιάδας, που είναι ιδιοκτησίας του πρώην βουλευτή και υφυπουργού Παιδείας στην Κυβέρνηση Σαμαρά Αλέξανδρου Δερμεντζόπουλου και σήμερα ως το απόγευμα θα ακολουθήσει τον Οικουμενικό πατριάρχη Βαρθολομαίο στο πρόγραμμα του. Θα αναχωρήσει για Αθήνα το βράδυ.