Αυτόνομη Κίνηση Πολιτών Ορεστιάδας: Το φιάσκο θεμελίωσης του Αγίου Κυρίλλου εξέθεσε τον δήμαρχο

Αυτόνομη Κίνηση Πολιτών Ορεστιάδας: Το φιάσκο θεμελίωσης του Αγίου Κυρίλλου εξέθεσε τον δήμαρχο

Στην  ματαίωση της θεμελίωσης του ιερού ναού του Αγίου Κυρίλλου λόγω των αντιδράσεων που προκλήθηκαν, αναφέρεται με ανακοίνωση της η Αυτόνομη Κίνηση Πολιτών Ορεστιάδας “Είναι στο χέρι μας” και επισημαίνει ότι πρόκειται για φιάσκο του δημάρχου Βασίλη Μαυρίδη. Αναγνωρίζει πάντως ότι η πόλη ήταν πολύ καθαρή, λόγω της επίσκεψης του Οικουμενικού πατριάρχη για τις τριήμερες εκδηλώσεις του “Έτους Καραθεοδωρή”.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει: “Με το φιάσκο της υποτιθέμενης θεμελίωσης του ιερού ναού Αγίου Κυρίλλου στην Ορεστιάδα να επισκιάζει τις εκδηλώσεις, ολοκληρώθηκε σήμερα το 3ήμερο για τον εορτασμό του έτους Καραθεοδωρή, με την επίσκεψη του πατριάρχη.

Και πώς θα μπορούσε άλλωστε να γίνει διαφορετικά, αφού η περιβόητη θεμελίωση προβλεπόταν να γίνει σε ένα χώρο που δεν ανήκει ούτε στην εκκλησία, ούτε στο δήμο Ορεστιάδας για να τον παραχωρήσει. Ο συγκεκριμένος χώρος (πάρκο ΥΕΒ) ανήκει στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και έχει παραχωρηθεί προς χρήση στην Περιφέρεια ΑΜΘ, χωρίς να έχουν γίνει οι απαραίτητες νόμιμες διαδικασίες για αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος. Το αποτέλεσμα ήταν φωτογραφίες με μία μισοτελειωμένη τσιμεντένια βάση να κάνουν το γύρο του διαδικτύου και να εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον δήμο Ορεστιάδας που για άλλη μία φορά υπέπεσε σε μία μνημειώδη γκάφα. Ακόμα περιμένουμε με ενδιαφέρον να μάθουμε ποιό συνεργείο και με ποιού εντολή, προσπάθησε να προβεί σε μία τόσο εξόφθαλμα παράνομη κίνηση, προκειμένου να ικανοποιήσει τις επιθυμίες του δημάρχου και της εκκλησίας.

Όλο αυτό το ρεζιλίκι βέβαια θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί έστω και την τελευταία στιγμή, αφού μόλις την προηγούμενη Τρίτη, η Αυτόνομη Κίνηση Πολιτών είχε επισημάνει στο δημοτικό συμβούλιο την έλλειψη νομιμότητας της συγκεκριμένης κίνησης, με τον δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη να αποποιείται της ευθύνης, λες και δεν ήταν ο δήμος Ορεστιάδας διοργανωτής και υπεύθυνος για τις εκδηλώσεις.

Ο δήμαρχος επέλεξε να αγνοήσει την αντιπολίτευση, προβαίνοντας σε ενέργειες που έχουν κοινό παρονομαστή την εξυπηρέτηση των εκκλησιαστικών συμφερόντων προς άγραν ψήφων και όχι τη διαφύλαξη αυτού του οικοπέδου ως χώρο πρασίνου, όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί, αγνοώντας επιδεικτικά τους εκατοντάδες πολίτες που είχαν συγκεντρώσει υπογραφές, εκφράζοντας την αντίθεσή τους σε αυτή τη μεθόδευση.

Έκπληξη προκαλεί πάντως η ευκολία με την οποία δαπανώνται δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε φιέστες, όταν υπάρχουν δημότες που στενάζουν υπό το βάρος της οικονομικής κρίσης. Παρόλα αυτά, στα θετικά του τριημέρου, καταγράφουμε την άριστη δουλειά που έγινε στον τομέα της καθαριότητας, σε όλα τα σημεία που επισκέφθηκε ο πατριάρχης και μας θύμισε το πώς πρέπει να είναι η εικόνα ενός σύγχρονου δήμου.

ΥΓ1: Ο πρωθυπουργός του κλεισίματος της ΕΒΖ, της υποβάθμισης του νοσοκομείου Διδυμοτείχου, της συνολικής αποψίλωσης δομών και υπηρεσιών και του, κατά δήλωση δημάρχου, «Άντε Γειά», τώρα φιγουράρει ως επίτιμος καλεσμένος του δήμου. Πώς αλλάζουν οι καιροί…

ΥΓ2: Οι απειλές μηνύσεων και η απόπειρα ποινικοποίησης της αντιπολίτευσης είναι τακτικές άλλων σκοτεινών εποχών και θα μας βρίσκουν πάντα απέναντι”.