ΜΠΡΑΒΟ: Κλιμάκιο γιατρών του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης εξέτασε ΔΩΡΕΑΝ τους μαθητές της Σαμοθράκης

ΜΠΡΑΒΟ: Κλιμάκιο γιατρών του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης εξέτασε ΔΩΡΕΑΝ τους μαθητές της Σαμοθράκης

 

Σε μια άξια συγχαρητηρίων ενέργεια, που έδωσε λύση σε ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετώπιζαν οι μαθητές και οι γονείς τους στην Σαμοθράκη και είχε αναδείξει το evros-news.gr,  προχώρησε το Σάββατο ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Έβρου Δημήτρη Αδαμίδη, επικεφαλής ο ίδιος προσωπικά κλιμακίου γιατρών για εξέταση των μαθητών Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου του νησιού.

 

Εξετάστηκαν 50 παιδιά (48 για χορήγηση δελτίου υγείας μαθητή και δύο λόγω προβλήματος υγείας). Σε ορισμένα παιδιά διαπιστώθηκαν προβλήματα υγείας τα οποία αγνοούσαν και παραπέμφθηκαν για περαιτέρω καρδιολογικό και οφθαλμιατρικό έλεγχο.

Οι γονείς ενημερώθηκαν επίσης για την αναγκαιότητα των εμβολιασμών σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα. Εκπαιδεύτηκαν δε, με επιτυχία οι γενικοί ιατροί του Κ.Υ. σε παιδιατρικά θέματα.

Επίσης οι γιατροί και ειδικά ο παιδίατροι πέρα από το σώμα φροντίζουν και τη ψυχή, γι’ αυτό το λόγο πραγματοποιήθηκε παιδαγωγική παράσταση παραμυθιού.

Η Διοίκηση του Π.Γ.Ν.Ε. ευχαριστεί θερμά το προσωπικό του Παν/κού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης που συμμετείχε στην εξόρμηση: τον επιμελητή Α΄ παιδίατρο κ. Σταύρο Θωμαίδη και τη νοσηλεύτρια κ. Αικατερίνη Ψαθά καθώς και το σύνολο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Κ.Υ. που προετοίμασε, στήριξε και συμμετείχε στην όλη προσπάθεια. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον Σαμοθρακίτη καρδιολόγο κ. Παναγιώτη Παππά που εθελοντικά συμμετείχε στην εξέταση των παιδιών. Θερμές ευχαριστίες στον κ. Βασίλη Σπιτάλα για τη φιλοξενία.

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Απάντηση