Στην Αλεξανδρούπολη το 2018 το Συνέδριο “Αγία Πετρούπολη-Ελλάδα: ενώνοντας τις δυνάμεις”

Στην Αλεξανδρούπολη το 2018 το Συνέδριο “Αγία Πετρούπολη-Ελλάδα: ενώνοντας τις δυνάμεις”

Στην Αλεξανδρούπολη θα διεξαχθεί το 2018 το Συνέδριο “Αγία Πετρούπολη-Ελλάδα: ενώνοντας τις δυνάμεις”, μετά από πρόταση του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη που έγινε ομόφωνα δεκτή, κατά την διάρκεια του φετινού συνεδρίου που διοργανώθηκε στην ρωσική πόλη της Αγίας Πετρούπολης από 21 έως 23 Σεπτεμβρίου. Σε αυτό εκτός του δήμου Αλεξανδρούπολης, συμμετείχαν και εκπρόσωπο από άλλους 12 δήμους, που είναι αδερφοποιημένοι με την ρώσικη πόλη.

Ο κ.Λαμπάκης, σύμφωνα με το δελτί τύπου το οποίο εκδόθηκε, έδωσε και συνέντευξη Τύπου στην ρώσικη τηλεόραση μαζί με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της τοπικής κυβέρνησης και τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Κατά τη διάρκεια της έκανε αναφορά στην Αλεξανδρούπολη και τις προοπτικές ανάπτυξης και συνεργασίας σε όλους τους τομείς με την Αγία Πετρούπολη.

Το δελτίο Τύπου του δήμου Αλεξανδρούπολης αναφέρει: “Την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017, αντιπροσωπεία του Δήμου Αλεξανδρούπολης με επικεφαλής τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης και Πρόεδρο της Π.Ε.Δ. Αν. Μακεδονίας και Θράκης, κ. Ευάγγελο Λαμπάκη, αναχώρησε για την Αγ. Πετρούπολη της Ρωσίας προκειμένου να συμμετάσχει στο συνέδριο που διοργάνωσε η Κυβέρνηση της Αγ. Πετρούπολης με θέμα «Αγ. Πετρούπολη-Ελλάδα: ενώνοντας τις δυνάμεις». Στο φόρουμ συμμετείχαν όλοι οι αδελφοποιημένοι με την Αγ. Πετρούπολη Ελληνικοί Δήμοι, 12 στο σύνολο, μεταξύ των οποίων ο Δήμος μας κατέχει ξεχωριστή θέση καθώς θεωρείται για τον κεντρικό Δήμο της Αγ. Πετρούπολης όσο και για τον Δήμο του Σοσνόβυι Μπορ, η ουσιαστικότερη αδελφοποίηση.

Στο συνέδριο τοποθετήθηκαν τόσο ο Κυβερνήτης και άλλοι θεσμικοί παράγοντες της Κυβέρνησης και των Δήμων της Αγ. Πετρούπολης, όσο και οι Έλληνες Δήμαρχοι και ανέλυσαν ο καθένας από την πλευρά του τις διαφαινόμενες προοπτικές αυτών των αδελφοποιήσεων. Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης έκανε εκτενή αναφορά στα οφέλη της συνεργασίας και των μελλοντικών προσδοκιών που απορρέουν από αυτήν.

Κατά τη διάρκεια του φόρουμ ο κ. Λαμπάκης υπέβαλλε πρόταση για διεξαγωγή του επόμενου συνεδρίου τον Σεπτέμβριο του 2018 στην Αλεξανδρούπολη, πρόταση που έγινε καθολικά αποδεκτή. Ακολούθησε Συνέντευξη Τύπου από την κρατική ρωσική τηλεόραση στην οποία συμμετείχαν μόνο ο Υφυπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης της Αγ. Πετρούπολης, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κατά τη διάρκεια της οποίας ο κ. Λαμπάκης δεν παρέλειψε να κάνει εκτενή αναφορά στον Δήμο μας και στις προοπτικές ανάπτυξής του, δημιουργώντας προϋποθέσεις στενότερης διασύνδεσης με την Αγία Πετρούπολη σε όλους τους τομείς”.