Η Ιουλία και ο Γκαμπαερίδης “έσπασαν” την εντολή Λαμπάκη

Η Ιουλία και ο Γκαμπαερίδης “έσπασαν” την εντολή Λαμπάκη

Στην Αγία Πετρούπολη βρέθηκαν τις προηγούμενες πέντε ημέρες ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης και αντιπροσωπεία του δήμου, για το συνέδριο “Αγία Πετρούπολη – Ελλάδα ενώνουν δυνάμεις”. 


Επειδή σε προηγούμενες επισκέψεις του κ.Λαμπάκη και εκπροσώπων του δήμου και άλλων φορέων της περιοχής, είχαν σχολιαστεί ποικιλοτρόπως οι φωτογραφίες που είχαν ανεβάσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι συμμετέχοντες και υπήρχαν αρνητικές κριτικές για… ταξιδάκια αναψυχής, αυτή την φορά ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης… πήρε τα μέτρα του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε από όσους συμμετέχουν στην αποστολή, να αποφύγουν τις κοινοποιήσεις φωτογραφιών στις προσωπικές τους σελίδες στο facebook και αυτοί το τήρησαν.  Μόνο που την εντολή του δημάρχου την “έσπασαν” η Πρόεδρος του συλλόγου “Ρώσικο Σπίτι” Ιουλία Γαβρίλοβα και ο σύζυγος της, αυτοαποκαλούμενος πρόξενος της Ρωσίας στην περιοχή μας Κώστας Γκαμπαερίδης, που βρέθηκε εκεί με έξοδα του δήμου Αλεξανδρούπολης ως διερμηνέας, οι οποίοι ανέβασαν κάποιες φωτογραφίες. Αντίθετα ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Γκοτσίδης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Παντελίδης, τήρησαν πιστά την συγκεκριμένη εντολή και δεν “ανέβασαν” καμιά φωτογραφία.

Σε αυτές υπάρχουν δυο-τρία στιγμιότυπα από το συγκεκριμένο συνέδριο και μια φωτογραφία με την σύζυγο του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη, την κ.Γαβρίλοβα και κάποιους Ρώσους έξω από ένα κτίριο της Αγίας Πετρούπολης, ίσως και από αυτό που πραγματοποιήθηκε το συνέδριο.

Υπάρχουν πάντως και δυο απορίες που προκύπτουν. Ο κ.Γκαμπαερίδης, που για μια ακόμη φορά μετείχε σε αποστολή στην Ρωσία ως διερμηνέας και τα έξοδα καλύφθηκαν από τον δήμο Αλεξανδρούπολης, έχει επιστρέψει τα χρήματα που καταλογίστηκαν από την ΤΙΕΔΑ ότι εισέπραξε ενώ δεν έπρεπε; Πριν από μήνες ο κ.Λαμπάκης είπε πως έκανε προσφυγή κατά της απόφασης στα δικαστήρια και αν δεν δικαιωθεί θα τα επιστρέψει. Τί έγινε με αυτό το θέμα;

Η κ.Γαβρίλοβα που βρέθηκε επίσης στην Αγία Πετρούπολη, προφανώς θα πλήρωσε η ίδια τα έξοδα μετάβασης και διαμονής. Γιατί στην σχετική απόφαση του δήμου για το συγκεκριμένο ταξίδι που δημοσιεύσαμε από την Διαύγεια, το όνομα της δεν αναφέρονταν.