Πανελλήνια πρωτοτυπία: Χωρίς επίσημη είσοδο το δημαρχείο λόγω… Κτηματικής Εταιρείας και καφετέριας

Πανελλήνια πρωτοτυπία: Χωρίς επίσημη είσοδο το δημαρχείο λόγω… Κτηματικής Εταιρείας και καφετέριας

Δεν φτάνουν τα άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Διδυμότειχο, έχει δυστυχώς και μια πανελλήνια πρωτοτυπία. Η επίσημη είσοδος του δημαρχείου, από εκεί που κανονικά θα έπρεπε να ανεβαίνουν όχι μόνο οι επίσημοι οι οποίοι επισκέπτονται τον δήμο της πόλης, αλλά και ο απλός κόσμος για την διεκπεραίωση των υποθέσεων του, έχεi “καταληφθεί” από τραπεζάκια καφετέριας. 

Για να εξηγούμαστε και να είμαστε δίκαιοι, επειδή μας έκανε αλγεινή εντύπωση η «εικόνα» της επίσημης εισόδου του δημαρχείου της «πόλης των κάστρων» και των Αυτοκρατόρων να έχει “καταληφθεί” από τραπεζάκια της απέναντι καφετέριας, κάναμε ρεπορτάζ και πληροφορηθήκαμε ότι υπεύθυνος γι’ αυτό το χάλι είναι η Κτηματική εταιρεία του Δημοσίου. Σε αυτήν ανήκει ο συγκεκριμένος χώρος μπροστά απ’ τα σκαλοπάτια και ο δήμος δεν έχει την παραμικρή αρμοδιότητα, ούτε μπορεί να κάνει τίποτα για ένα θέμα που τον αφορά.

Συγκεκριμένα, μάθαμε ότι ο ιδιοκτήτης ή οι ιδιοκτήτες της καφετέριας που επίσης δεν ευθύνονται και έκαναν τη δουλειά τους αφού πληροφορήθηκαν σε ποιόν ανήκει ο χώρος, δηλαδή στην Κτηματική εταιρεία, έκαναν πρόταση και συμφώνησαν να τον χρησιμοποιούν έναντι ενός τιμήματος. Όπως βλέπετε λοιπόν, τοποθέτησαν όπως τους δίνει το δικαίωμα η συμφωνία, τραπεζάκια, καρέκλες και τεράστιες ομπρέλες και πάλι καλά που άφησαν από πλάγια στη δεξιά πλευρά και δίοδο, ώστε να μπορεί όποιος έχει δουλειά στο δημαρχείο να περνάει από εκεί και να ανεβαίνει.

Είναι και αυτό ένα από τα γνωστά, φοβερά γραφειοκρατικά και κωμικοτραγικά που συμβαίνουν στην Ελλάδα, όπου κανείς δεν ξέρει τί ανήκει σε ποιόν ή μπλέκουν ένα σωρό υπηρεσίες σε απλά θέματα και γίνεται μπάχαλο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτή η «εικόνα» είναι αποκρουστική.

Φυσικά δεν έχω τίποτα με τους ανθρώπους της καφετέριας. Αυτοί την δουλειά τους κοίταξαν να κάνουν και είναι καθ όλα νόμιμοι. Ο δήμος Διδυμοτείχου όμως, μήπως έπρεπε να ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ από την Κτηματική εταιρεία του Δημοσίου, να συννενοηθεί μαζί του, γιατί κάθε άλλο παρά κολακευτικό θέαμα είναι το συγκεκριμένο και όσοι ξένοι έρχονται,,,, γελούν με την αυτή την κατάντια;