Συγκλονιστικά βίντεο από τις βιβλικές καταστροφές. Έφτασε στη Σαμοθράκη το κυβερνητικό κλιμάκιο

Συγκλονιστικά βίντεο από τις βιβλικές καταστροφές. Έφτασε στη Σαμοθράκη το κυβερνητικό κλιμάκιο

 

Έφτασε πριν λίγο στην Σαμοθράκη με σκάφος της Καταδίωξης του Λιμενικού, το κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη, προκειμένου σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Πέτροβιτς που βρίσκεται ήδη εκεί και τον δήμαρχο Θανάση Βίτσα, να συντονίσουν τις προσπάθειες αποκατάστασης των βιβλικών καταστροφών που προκάλεσε η χθεσινοβραδινή θεομηνία.

ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ της κυρίας Christine Lanoo είναι ενδεικτικά της πρωτοφανούς καταστροφής στην πανέμορφη Σαμοθράκη

Το νησί κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και δεν είναι υπερβολή αν πούμε ότι τα ορμητικά νερά κυριολεκτικά… ισωπέδωσαν ότι βρήκαν στο διάβα τους. Οι καταστροφές είναι ανυπολόγιστες, οι προσπάθειες των συνεργείων του δήμου αλλά και των μηχανημάτων της Πολιτικής Προστασίας και του στρατού είναι φιλότιμες, αλλά οι κάτοικοι βρίσκονται σε απόγνωση, αφού είδαν σε λίγα λεπτά τις περιουσίες τους να χάνονται.

Το κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελούν ο Γενικός Γραματέας Προστασίας Γιάννης Καπάκης, με τον γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών, Γιώργο Δέδε, μαζί με υπηρεσιακά στελέχη και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών, για τον συντονισμό των ενεργειών αντιμετώπισης των καταστροφών. Ακόμα είναι ο Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Κος Θεοδώρου και κάνουν συνεχείς αυτοψίες στα μέρη της πρωτοφανούς καταστροφής.

Άλλη βοήθεια περίμεναν και άλλα είδαν

Αν και αυτή την στιγμή προέχει η αποκατάσταση των ζημιών, ο καθαρισμός των δρόμων, των σπιτιών, των καταστημάτων και των δημοσίων κτιρίων, θα πρέπειο να πούμε ότι οι Σαμοθρακίτες περίμεναν να φτάσουν στο νησί πολλά μηχανήματα από την Πολιτική Προστασία και τον στρατό, προκειμένου να βοηθήσουν και να συνδράμουν στα ελάχιστα μέσα που διαθέτει ο δήμος Σαμοθράκης. Αντ ‘ αυτού είδαν να φτάνει ένα γκρέιντερ και ένα ακόμα σκαπτικό μαζί με οχήματα με άνδρες της ΕΜΑΚ. Προφανώς οι κάθε είδους αρμόδιοι και υπεύθυνοι δεν κατάλαβαν το τεράστιο μέγεθος της καταστροφής που συνέβη στην Σαμοθράκη.