Έκτακτη οικονομική ενίσχυση 150.00 ευρώ για το δήμο Σαμοθράκης. Ανακοίνωση για τα σχολεία

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση 150.00 ευρώ για το δήμο Σαμοθράκης. Ανακοίνωση για τα σχολεία

Ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ανταποκρινόμενος στο σχετικό αίτημα του Δήμου Σαμοθράκης, που υποβλήθηκε σήμερα Τετάρτη, ενέκρινε έκτακτη οικονομική ενίσχυση ύψους 150.000 ευρώ, προκειμένου να καλυφθούν άμεσες ανάγκες οι οποίες προέκυψαν από τις τεράστιες ζημιές στις υποδομές, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που έπληξαν το νησί και δημιούργησαν τεράστια προβλήματα.

Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση αποδίδεται στον δήμο με χρέωση του λογαριασμού του υπουργείου Εσωτερικών «Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους Ο.Τ.Α. Α’ και Β’ βαθμού της χώρας», που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για αυτούς τους λόγους.

Προφανώς και δεν λύνονται τα προβλήματα με το ποσό αυτό, αφού οι καταστροφές είναι τεράστιες και απαιτούνται πολύ περισσότεροι οικονομικοί πόροι, αλλά είναι μια πρώτη ενίσχυση του δήμου, ώστε να ανταποκριθεί άμεσα στις πρώτες ανάγκες του. Άλλωστε στην σύσκεψη που έγινε χθες στο νησί παρουσία του υπουργού Υποδομών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη, ένα από τα θέματα ήταν και η άμεση οικονομική στήριξη του δήμου.

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ

Ο δήμος Σαμοθράκης ανακοίνωσε τα σχολεία που θα λειτουργήσουν αύριο, μετά τις δυο μέρες που αναγκαστικά έμειναν κλειστά, αλλά και εκείνα που λόγω της πρωτοφανούς θεομηνίας δεν θα ανοίξουν ούτε αύριο. Συγκεκριμένα: “Σας γνωρίζουμε ότι κατόπιν απόφασης του Δημάρχου Σαμοθράκης την Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017 θα λειτουργήσουν το Γυμνάσιο – Λύκειο, το Δημοτικό σχολείο Καμαριώτισσας, το Νηπιαγωγείο Καμαριώτισσας και ο Παιδικός Σταθμός.
Δεν θα λειτουργήσει: το Δημοτικό σχολείο και το Νηπιαγωγείο του Λακκώματος καθώς επίσης και το Νηπιαγωγείο της Χώρας.
Καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια να επιστρέψουν τα σχολεία στην κανονική τους λειτουργία παρά την τεράστια καταστροφή που έχει υποστεί η Σαμοθράκη.
Σας ενημερώνουμε ότι για τους μαθητές που βρίσκονται σε χωριά που δεν υπάρχει πρόσβαση στο οδικό δίκτυο οι απουσίες τους είναι δικαιολογημένες”.

Επίσης, ανακοινώθηκε ότι αναβάλλεται το δημοτικό συμβούλιο που είχε προγραμματιστεί στις 6 Οκτωβρίου με θέμα την συγκοινωνία, λόγω της έκτακτης κατάστασης που βρίσκεται η Σαμοθράλη από την θεομηνία της Δευτέρας. 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Απάντηση