ΜΠΡΑΒΟ: Το δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης προσυπέγραψε το ψήφισμα κατά των χρυσωρυχείων

ΜΠΡΑΒΟ: Το δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης προσυπέγραψε το ψήφισμα κατά των χρυσωρυχείων

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης στη χθεσινή του συνεδρίασε προσυπέγραψε το πρόσφατο ψήφισμα της Διανομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης Έβρου κατά το χρυσού, που πολύ σωστά έφερε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης στη συνεδρίαση.

Η Διανομαρχιακή Επιτροπή των δύο νομών κατά της δημιουργίας χρυσωρυχείων σε ΠέραμαΈβρου και Σάπες Ροδόπης συνεδρίασε πριν λίγες μέρες μετά τις ανακοινώσεις της Eldorado Gold ότι αποχωρεί από την Ελλάδα και δήλωσε ξανά την αρνητική της στάση απέναντι στην επένδυση της εταιρίας στο Πέραμα και τις Σάπες. Βέβαια η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τελικά έδωσε στην εταιρεία αυτά που ζητούσε και αυτή αναθεώρησε την στάση της, οπότε θα πρέπει όλοι σε Έβρο και Ροδόπη να βρίσκονται σε εγρήγορση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Το evros-news.gr στο πλευρό Λαμπάκη και Διανομαρχικής Επιτροπής Ροδόπης-Έβρου κατά των χρυσωρυχείων

Θέση κατά του ψηφίσματος πήρε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «ΑΝΑΣΑ» Νίκος Ρηγόπουλος, ο οποίος εξάφρασε την άποψη ότι ένας τόπος που διαθέτει πλουτοπαραγωγικές πηγές δεν μπορεί να αφήνει άνεργα τα παιδιά του και αυτά να φεύγουν στο εξωτερικό». Ανέφερε επίσης ότι η εταιρεία έχει υποσχεθεί αντισταθμιστικά οφέλη, ενώ αντίθετα τόσο για την επένδυση του LNG όσο και του ΤΑΡ, ακόμα η περιοχή δεν έχει αποκομίσει κάποια συγκεκριμένα οφέλη, αν και ο δήμος είναι υπέρ των συγκεκριμένων επενδύσεων.

Ο κ.Λαμπάκης έδειξε πάντως… μεγαλοψυχία και αναγνώρισε το δικαίωμα του κ.Ρηγόπουλου να έχει την προσωπική του άποψη, για την οοία όπως τόνσιε θα τον κρίνει η τοπική κοινωνία. Όσο για τα αντισταθμιστικά από ΤΑΡ και LNG παραδέχθηκε πως δεν έχει γίνει ακόμα τίποτα συγκεκριμένο, ααλλά από τον ΤΑΡ θα δοθούν αντισταθμιστικά σε 9 μήνες από τώρα(το έργο έχει ολοκληρωθεί πάντως ήδη στο νομό Έβρου) και σατον LNG θα αποτανθούν όταν γίνει η κοινοπραξία που θα αναλάβει το έργο.

Το evros-news.gr ΠΗΡΕ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ κατά των χρυσωρυχείων και στέκεται στο πλευρό του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη και των αγωνιστών εναντίον του χρυσού. Γι’ αυτό και υπάρχει το μόνιμο banner στην πρώτη μας σελίδα με την θέση αυτή.

Αν και δεν έχουν κάνει το ίδιο άλλες ιστοσελίδες του νομού, χαιρόμαστε που το reportal.gr προβάλλει έντονα, όπως έκανε και τώρα με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, τις κινητοποιήσεις και τις θέσεις όσων είναι εναντίον των χρυσωρυχείων και του  χρυσού. Δείχνει έτσι ως site και φυσικά και οι υπεύθυνοι του, πως είναι και αυτοί ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ και των ΧΡΥΣΩΡΥΧΕΙΩΝ.