Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Αποστολή βοήθειας σήμερα του δήμου Αλεξανδρούπολης στην Σαμοθράκη

Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Αποστολή βοήθειας σήμερα του δήμου Αλεξανδρούπολης στην Σαμοθράκη

Στο πλευρό των δοκιμαζόμενων κατοίκων της Σαμοθράκης απ’ την πρωτοφανή θεομηνία που ισοπέδωσε κυριολεκτικά την Χώρα και άλλα σημεία, θα βρεθεί απόψε, με τρεις ημέρες καθυστέρηση, ο δήμος Αλεξανδρούπολης. Στο νησί θα φτάσουν κάποια μηχανήματα προκειμένου να συμβάλλουν στην αποκατάσταση των ζημιών, αλλά και υλικά από την ΔΕΥΑΑ που θα χρησιμοποιηθούν για την αποκατάσταση του δικτύου ύδρευσης, το οποίο έχει υποστεί σοβαρές ζημιές. 

Παράλληλα, θα μεταβεί στο νησί και ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης, ο οποίος είναι αλήθεια ότι δεν μπορούσε να το κάνει νωρίτερα, μια και την Τρίτη υπήρχε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης και χθες Τετάρτη η Ολομέλεια της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων όπου είναι Πρόεδρος. Βέβαια το Περιφρειακό συμβούλιο της ΑΜ-Θ για παράδειγμα αναβλήθηκε λόγω της βιβλικής καταστροφής, αλλά εκείνο που έχει σημασία είναι ότι ο δήμος Αλεξανδρούπολης  χρειάστηκε να περάσουν τρεις ημέρες για να στείλει βοήθεια στη Σαμοθράκη, αν και είναι ο πιο κοντινός και ο μεγαλύτερος του Έβρου και της Θράκης. Αυτό μας μετέφεραν και απλοί πολίτες του νησιού, που περίμεναν πιο γρήγορα αντανακλαστικά και πιο άμεση βοήθεια και συμπαράσταση.

Η ανακοίνωση του δήμου Αλεξανδρούπολης για το συγκεκριμένο θέμα αναφέρει: “Από την πρώτη στιγμή που τα ακραία καιρικά φαινόμενα έπληξαν το νησί της Σαμοθράκης ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελος Λαμπάκης, βρίσκεται σε συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία με τον Δήμαρχο Σαμοθράκης, κ. Αθανάσιο Βίτσα, προκειμένου να έχει άμεση ενημέρωση για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί.

Εκφράζοντας έμπρακτα την στήριξή μας προς το πολύπαθο νησί και τους κατοίκους του ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης και κλιμάκιο μηχανικών και τεχνικών του Δήμου εφοδιασμένοι με το απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό μετέβησαν σήμερα το μεσημέρι στη Σαμοθράκη, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα, όπου είναι αυτό εφικτό, ζημιές που έχουν υποστεί τα δίκτυα ύδρευσης και ηλεκτροδότησης”.  

Από το πρωί της Τρίτης η Κυβέρνηση ήταν παρούσα, με τον αρμόδιο υπουργό Υποδομών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη και με πολλούς γενικούς γραμματείς, η Περιφέρεια το ίδιο με τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο και τον Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Πέτροβιτς και ο δήμος Αλεξανδρούπολης που έχει δυνατότητα συμβολής στην αποκατάσταση των καταστροφών με μηχανήματα, τεχνογνωσία και ανθρώπινο δυναμικό, θα φτάσει απόψε το βράδυ. Κι όλα αυτά αν και συνεργάζεται στο διαδημοτικό με τον αντίστοιχο του νησιού σε πολλά ζητήματα και κάνει κοινές συνεδριάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έκτακτη οικονομική ενίσχυση 150.00 ευρώ για το δήμο Σαμοθράκης. Ανακοίνωση για τα σχολεία

Αυτή είναι η αλήθεια και εμείς την καταγράφουμε. Δεν θα είμαστε τα… λιβανιστήρια του δημάρχου, όπως κάνουν συγκεκριμένες ιστοσελίδες τον τελευταίο καιρό με πανομοότυπα ρεπορτάζ και τίτλους. Τα καλά θα τα προβάλλουμε, όπως το ψήφισμα κατά των χρυσωρυχείων προχθές, αλλά τα στραβά θα τα επισημαίνουμε.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*