Σαμοθράκη: Το “Φιδέλειο Πνευματικό Κέντρο” εξετάζουν ως λύση για στέγαση του Δημαρχείου

Σαμοθράκη: Το “Φιδέλειο Πνευματικό Κέντρο” εξετάζουν ως λύση για στέγαση του Δημαρχείου

Το “Φιδέλειο Πνευματικό Κέντρο” εξετάζουν ως λύση στην Σαμοθράκη, για να στεγάσει το Δημαρχείο που καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς απ’ την πρωτοφανή θεομηνία της περασμένης Δευτέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του evros-news.gr, αυτή είναι η σκέψη που υπάρχει, με δεδομένο ότι το κτίριο του δημαρχείου έχει υποστεί τεράστιες καταστροφές, χρειάζεται πολύ καιρό για να γίνει λειτουργικό και φυσικά αρκετά χρήματα. Έτσι κάποιοι πρότειναν στον δήμαρχο Θανάση Βίτσα το συγκεκριμένο κτίριο, που βρίσκεται στο πρώτο χιλιόμετρο του δρόμου Καμαριώτισσας-Χώρας, δεν έχει υποστεί καμιά καταστροφή και μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα για να στεγάσει τις υπηρεσίες του δήμου. Κι επειδή χρησιμοποιείται σπάνια, με δεδομένο ότι είναι πολύ δύσκολο να χτιστεί άμεσα κιαινούργιο Δημαρχείο, μην αποκλείεστε η προσωπινή λύση να γίνει και μόνιμη, με κάποιες απαραίτητες επεμβάσεις και βελτιώσεις φυσικά.

Το “Φιδέλειο Πνευματικό Κέντρο” χτίστηκε το 2011 και είναι δωρεά του αείμνηστου Νίκου Φιδέλη.  Την κατασκευή του επέβλεψε η Πανσαμοθρακική Εστία Αθηνών. Μάλιστα κάποια στιγμή… έπεσε η ιδέα να στεγαστεί προσωρινά εκεί και το Κέντρο Υγείας που επίσης καταστράφηκε, αλλά όταν ο Υποδιοικητής της 4ης ΥΠΕ πληροφορήθηκε ότι πρόκειται για συνεδριακό κέντρο και δεν μπορεί να είναι λειτουργικό για Κέντρο Υγείας, σταμάτησε κάθε σκέψη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σαμοθράκη: Συγκλονιστικό βίντεο με το εσωτερικό του δημαρχείου να είναι βομβαρδισμένο τοπίο