Ξεκίνησε σήμερα η μεγάλη διακλαδική στρατιωτική άσκηση “Παρμενίων” στον Έβρο.

Ξεκίνησε σήμερα η μεγάλη διακλαδική στρατιωτική άσκηση “Παρμενίων” στον Έβρο.

Ξεκίνησε σήμερα η Εθνική διακλαδική άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων “Παρμενίων 2017” και θα ολοκληρωθεί στις 6 Οκτωβρίου 2017 στο πεδίο βολής “ΨΗΛΟΣ ΣΤΑΛΟΣ” στην περιοχή μεταξύ Ασβεατάδων και Λαβάρων Διδυμοτείχου στον Έβρο.
Πρόκειται για άσκηση μεγάλης κλίμακας, η οποία σχεδιάστηκε και διευθύνεται από το ΓΕΕΘΑ, με τη συνδρομή των Γενικών Επιτελείων. Η άσκηση διεξάγεται σε ολόκληρο τον Ελλαδικό χώρο και εντός του FIR Αθηνών, επί βάσεως ΤΑΑΣ (Τακτική Άσκηση Άνευ Στρατευμάτων) και ΤΑΜΣ (Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων). Στην άσκηση, εκτός από το ΓΕΕΘΑ, τα Γενικά Επιτελεία και τις Μείζονες Διοικήσεις με τις υποτεταγμένες, σε αυτές, μονάδες, συμμετέχουν και Φορείς του Πολιτικού Τομέα.
Ο σκοπός της άσκησης
α. Η εξέταση και αντιμετώπιση της δημιουργουμένης από τις διεθνείς εξελίξεις κατάστασης, στο εγγύς και ευρύτερο περιβάλλον της χώρας μας.
β. Η εφαρμογή διαδικασιών διοίκησης και ελέγχου Ενόπλων Δυνάμεων και η βελτίωση του επιπέδου ελέγχου και διεύθυνσης των επιχειρήσεων.
γ. Η εξάσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων στη σχεδίαση και διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων καθώς και η διατήρηση και προαγωγή της μαχητικής ικανότητας τους.
δ. Η ενεργοποίηση του συστήματος χειρισμού κρίσεων και η εφαρμογή σχεδίων στην οργάνωση και λειτουργία υπηρεσιών Παλλαϊκής Άμυνας και Πολιτικής Σχεδίασης Έκτακτης Ανάγκης (ΠΑΜ-ΠΣΕΑ).

ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με Πάνο Καμμένο στον Έβρο για την άσκηση «Παρμενίωνας»

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΣΙΝΗ ΑΣΚΗΣΗ ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ

 

Σίγουρα στον Έβρο ο Πάνος Καμμένος. Δεν έχει ακόμα

αποφασιστεί αν θα έρθει ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

Όπως έγραψε πριν από μέρες το evros-news.gr, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να βρεθεί στην τελική φάση της άσκησης ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπως είχε γίνει και το 2015. Αυτή την ενημέρωση είχαν στρατιωτικές υπηρεσείες στον Έβρο, αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν πως ακόμα δεν έχει “κλειδώσει” κάτι τέτοιο. Θα εξαρτηθεί από το πρόγραμμα του κ.Τσίπρα και μπορεί να αποφασιστεί τελευταία στιγμή.

Το σίγουρο είναι ότι θα βρεθεί στον “Ψηλό Στάλο” ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, μαζί φυσικά με όλη την στρατιωτική ηγεσία, προκειμένου να παρακολουθήσουν την τελική φάση της φετινής μεγάλης άσκησης.