Καταστράφηκε το δίκτυο ύδρευσης. Έχουμε τεράστιο πρόβλημα λέει ο δήμος Σαμοθράκης

Καταστράφηκε το δίκτυο ύδρευσης. Έχουμε τεράστιο πρόβλημα λέει ο δήμος Σαμοθράκης

Τεράστια, σχεδόν απόλυτη καταστροφή έχει υποστεί το δίκτυο ύδρευσης της Σαμοθράκης και δεν μπορεί να δοθεί η παραμικρή λύση άμεσα, αφού η παράλληλα καταστροφή των δρόμων από την φοβερή θεομηνία στις αρχές της εβδομάδας, δεν επιτρέπει την πρόσβαση στα συνεργεία.

Αυτό παραδέχεται και ο δήμος Σαμοθράκης με την επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε για ενημέρωση των κατοίκων του, όπου αναφφέρει σχετικά με τα προβλήματα ύδρευσης: “Ο Δήμος Σαμοθράκης ενημερώνει τους πολίτες για τη τρέχουσα κατάσταση σχετικά με τα δίκτυα ύδρευσης:
· ΑΛΩΝΙΑ 
Τα δίκτυα τροφοδοσίας της δεξαμενής από τις πηγές Ασκάμνες, Άη- Γιώργη και Σωτήρος έχουν ολοσχερώς καταστραφεί. Συγχρόνως, οι καταστροφές που έχουν επέλθει στις περιοχές αυτές καθιστούν την πρόσβαση με οχήματα αδύνατη.
Η γεώτρηση της Σκλαβούνας έχει υποστεί ολική βλάβη και επιπλέον η λάσπη εμποδίζει την προσέγγιση με μηχανήματα αποκατάστασης. Παρ’ όλα αυτά έχει καταφθάσει το ειδικό συνεργείο και εργάζεται για την αποκατάσταση.
Επίσης, ανατέθηκε σε τεχνική εταιρία από την Κομοτηνή η επισκευή του δικτύου Σωτήρος – Άη-Γιώργη και ήδη η εργολαβία ετοιμάζεται να εγκατασταθεί.
Εχθές αποκαταστάθηκε η πρόσβαση στην δεξαμενή υδροδότησης των Αλωνίων που βρίσκεται στη θέση Κουφόπετρο.
Έχουν αποσταλεί εμφιαλωμένα νερά στον οικισμό, για τους κατοίκους.
Βυτιοφόρο του Πυροσβεστικού Κλιμάκιου Σαμοθράκης θα τροφοδοτεί καθημερινά τους κατοίκους των Αλωνίων με νερό για οικιακή χρήση. Θα βρίσκεται καθημερινά, 9πμ – 11πμ, μπροστά στην εκκλησία και 11πμ – 1μμ, στο κέντρο του οικισμού. 


ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΣ 
Έχει καταστραφεί το δίκτυο τροφοδοσίας της ύδρευσης του Ξηροποτάμου. Δεν υπάρχει πρόσβαση στην υδρομάστευση της τοποθεσίας Μάνταλ Παναγιά. Περιμένουμε από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης μηχανήματα ώστε να αποκατασταθεί η πρόσβαση.
Στο καφενείο του οικισμού έχουν αποσταλεί εμφιαλωμένα νερά για τους κατοίκους.
· ΜΑΚΡΥΛΙΕΣ 
Υπάρχει αδυναμία πρόσβασης στην υδρομάστευση, η όποια έχει υποστεί μεγάλη βλάβη. Αύριο το συνεργείο αποκατάστασης, θα επιχειρεί στις Μακρυλιές ένα το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες και δεν έχουμε έντονες βροχοπτώσεις. Στο τυροκομείο του Παπανικολάου έχουν αποσταλεί εμφιαλωμένα νερά για τους κατοίκους.
· ΚΑΜΑΡΙΩΤΙΣΣΑ 
Η βοηθητική γεώτρηση του οικισμού έχει υποστεί μεγάλη καταστροφή, με αποτέλεσμα να μην τροφοδοτείται ένα μέρος του οικισμού. Όταν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν θα αποκατασταθεί άμεσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σαμοθράκη: Η έλλειψη μηχανημάτων και χειριστών δυσκολεύει την αποκατάσταση των δρόμων

Πως και που γίνεται η καταγραφή των ζημιών

Όσον αφορά τις ζημιές, με άλλη ανακοίνωση του επισημαίνει αυτό που οι κάτοικοι γνωρίζουν πολύ καλά. Πως είναι τεράστιες και χρειάζεται άμεση στήριξη και ανταπόκριση από την Κυβέρνηση και τις άλλες κρατικές υπηρεσίες, γιατί όσα ανακοινώθηκαν και έγιναν ως τώρα είναι… ψίχουλα μπροστά στις ανάγκες και την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

“Δυστυχώς η ζημίες που έχει υποστεί το νησί είναι τεράστιες και οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν επιτείνουν την δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουμε. Προσπαθούμε με κάθε μέσο που διαθέτουμε μαζί με την Πυροσβεστική και τον Στρατό να ανταπεξέλθουμε στις παρούσες αντίξοες συνθήκες. Θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση για κάθε νεότερο από το site του Δήμου Σαμοθράκης.

Για την αντιμετώπιση των πληγέντων από την θεομηνία της 25ης και 26ης Σεπτεμβρίου 2017 στη Σαμοθράκη, εργάζονται οι παρακάτω υπηρεσίες για την καταγραφή τους.
Συγκεκριμένα:
Για την καταγραφή των ζημιών σε κτίρια επιτροπή της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών του Υπουργείου Υποδομών και την Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων Β. Ελλάδος έχει καταγράψει το σύνολο των ζημιών.


Για την καταγραφή των ζημιών σε οικίες, αναφορικά με την οικοσκευή, επιτροπή του Δήμου Σαμοθράκης αποτελούμενη από δύο συνεργεία με επικεφαλής τις Κοινωνικούς Λειτουργούς κα. Π.Βαβάλου και Μ.Βάβουρα καταγράφει τις ζημιές από τις 29/9 και συνεχίζει για όσο χρειαστεί.
Για την καταγραφή των ζημιών σε εξοπλισμό των καταστημάτων, επιτροπή της Περιφέρειας αναμένεται να φτάσει στο νησί στις 30/9 και να ξεκινήσει την καταγραφή των ζημιών για όσο χρειαστεί.
Για την καταγραφή των ζημιών σε ζωικό και φυτικό κεφάλαιο, επιτροπή του ΕΛΓΑ καταγράφει της ζημιές, ενώ οι δηλώσεις γίνονται από τον Ανταποκριτή ΕΛΓΑ του Δήμου στο Γραφείο της Ένωσης Συνεταιρισμών τηλ 2551042196. Όσοι έχουν κάνει δήλωση για απώλεια ελαιοπαραγωγής από ανεμοθύελλα και χαλάζι πριν ένα μήνα θα ισχύσει η δήλωση και για αυτή την καταστροφή.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*