Σημαντικές ομιλίες και πλήθος κόσμου στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών

Σημαντικές ομιλίες και πλήθος κόσμου στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών

Με σημαντικές ομιλίες, πλήθος κόσμου και έντονο ενδιαφέρον από πολλούς νέους, άρχισε χθες στο Νομαρχείο της Αλεξανδρούπολης το “2ο Συνέδριο Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών Ελλάδος”, που συνεχίζεται και σήμερα με εξίσου ενδιαφέρουσες διαλέξεις.  

Το συνέδριο διοργανώνεται από την Περιφέρεια Μακεδονίας Θράκης, Περιφερειακή Ενότητα Έβρου και συγκέντρωσε πολλούς ενδιαφερόμενους για την καλλιέργεια αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, αρκετοί από τους οποίους είναι νεαρής ηλικίας. Άλλωστε τα τελευταία χρόνια στο νομό Έβρου αυξάνονται συνέχεια αυτοί που ασχολούνται με τις συγκεκριμένες καλλιέργειες, λεβάντας και ρίγανης κυρίως και όπως έχει αναφερθεί για το 2018 αναμένεται διπλασιασμός των καλλιεργούμενων εκτάσεων. Από τα 1.500 στρέμματα θα φτάσουν τις 3.000 στρέμματα.

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά προχωρούν παράλληλα η δημιουργία αποστακτηρίου στο νομό μας και οι ομάδες παραγωγών για καλύτερη αξιοποίηση των προϊόντων και διάθεση τους. Το πρόγραμμα της σημερινής ημέρας που συνεχίζεται στο Νομαρχείο περιλαμβάνει:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ετοιμάζεται Ομάδα Παραγωγών για αρωματικά στον Έβρο

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*