Σφοδρή επίθεση Αδαμίδη στο προσωπικό του Κ.Υ.Σαμοθράκης: Δεν σας είδα να παίρνετε τα φτυάρια

Σφοδρή επίθεση Αδαμίδη στο προσωπικό του Κ.Υ.Σαμοθράκης: Δεν σας είδα να παίρνετε τα φτυάρια

 

Σφοδρή επίθεση στο προσωπικό του Κέντρου Υγείας Σαμοθράκης, εξαπέλυσε ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης Δημήτρης Αδαμίδης, για την ανακοίνωση που εξέδωσαν πρόσφατα και ανέφεραν πως η κατάσταση παραμένει τραγική και δεν έχει γίνει ακόμα τίποτα για την αποκατάσταση των τεράστιων ζημιών, ώστε να μπορεί να λειτουργήσει έστω και υποτυπωδώς.

Ο διορισμένος από την Κυβέρνηση διοικητής του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, τονίζει χαρακτηριστικά σε γιατρούς, νοσηλευτές και διοικητικούς υπαλλήλους: “Δεν είδα όμως κάποιον από το προσωπικό του Κ.Υ. να βοηθάει, δεν είδα κάποιον με φτυάρι, μάλλον δεν καταδέχονται. Είναι σαφές ότι η ανακοίνωση του Κ.Υ. Σαμοθράκης άλλους στόχους έχει”. Επιτίθεται δηλαδή από την ηρεμία, την σιγουριά και την άνεση του γραφείου ή του σπιτιού του, σε ανθρώπους που κινδύνεψε η ζωή τους από την πρωτοφανή θεομηνία της περασμένης Δευτέρας, που είναι ολόκληρο το 24ωρο στο Κέντρο Υγείας προσπαθώντας να βρουν τρόπους να εξπυρετήσουν τους κατοίκους σε ένα κατεστραμμένο κτίριο, που ψάχνουν λύσεις με την μετακόμιση τους στο Περιφρειακό Ιατρείο Καμαριώτισσας και αντί να πιέσει και αυτός κάθε αρμόδιο φορέα για την άμεση αποκατάσταση λειτουργίας του Κ.Υ, επιτίθεται στο προσωπικό, επειδή είχε το… θράσος να επισημάνει τις καθυστερήσεις και την έλλειψη λύσεων τόσες ημέρες μετά.

Η σφοδρή επίθεση του Διοικητή του ΠΓΝΑ Δημήτρη Αδαμίδη

κατά του προσωπικού του Κ.Υ. Σαμοθράκης

Η ανάρτηση του κ.Αδαμίδη στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb, αναφέρει: “Σεπτέμβριος 2017 πλημμύρες στη Σαμοθράκη. Το Π.Γ.Ν.Ε. επικοινώνησε αμέσως με το Κ.Υ., στείλαμε φάρμακα και υγειονομικό υλικό με τα 2 πρώτα πλοία, ακολούθησαν εξεταστικά κρεβάτια καρδιογράφος, απινιδωτής, και μόλις αποκατασταθεί ο χώρος του ακτινολογικού θα στείλουμε και ακτινολογικό μηχάνημα. Η ΥΠΕ στέλνει από Θεσσαλονίκη μικροβιολογικά μηχανήματα, κλίβανο αποστείρωσης και λοιπό υλικό. Ο φαρμακευτικός σύλλογος έστειλε φαρμακευτικό υλικό. Ήρθε επί τόπου ο Υπουργός Υποδομών, ο γ.γ. του Υπουργείου Υγείας, ο διευθυντής του Εθνικού κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας, ο υποδιοικητής της 4ης ΥΠΕ, η Τεχνική Υπηρεσία της 4ης ΥΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, ο Διοικητής της ΕΜΑΚ, 80 πυροσβέστες, στρατός, μηχανήματα, ελικόπτερα, ο Δήμαρχος Αλεξ/λης με βοήθεια και τεχνικούς ηλεκτρολόγους και υδραυλικούς.
Δεν είδα όμως κάποιον από το προσωπικό του Κ.Υ. να βοηθάει, δεν είδα κάποιον με φτυάρι, μάλλον δεν καταδέχονται. Αντίθετα είδα να επιτίθενται κατά των πυροσβεστών και να κατηγορούν συλλήβδην όλες τις «αρχές» με την παρακάτω χαρακτηριστική για το ήθος τους ανακοίνωση που υπογράφεται ως ανακοίνωση των εργαζομένων του Κ.Υ.:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Αδιαφορία των αρχών καταγγέλουν οι εργαζόμενοι του Κέντρου Υγείας Σαμοθράκης

” Έχουν περάσει 4 μέρες και το Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης δεν έχει ούτε ΝΕΡΟ, ούτε ΡΕΥΜΑ, ούτε ΤΗΛΕΦΩΝΟ. Είναι απαράδεκτο το θέαμα, αλλά και η αδιαφορία των αρχών για την αποκατάσταση της λειτουργίας απο τη ζημιά το Κέντρο μας. Μεταφερθήκαμε στο περιφερειακό ιατρείο που δεν είναι κατάλληλο να λειτουργήσει ως Κέντρο Υγείας, καθώς είναι κατάλληλο μόνο για αντιμετώπιση επειγόντων. Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχουν τηλεφωνική σύνδεση, διαδικτυακή σύνδεση για συνταγογραφηση, μηχανήματα για μικροβιολογικο και ακτινολογικο ελεγχο και ουσιαστικα είμαστε ακόμη στο μηδέν. Η ιατρική, όσο και να το θέλουμε, με αέρα καπνιστό, δεν μπορεί να ασκηθεί, πόσο μάλλον στη Σαμοθράκη που οι ζωές και η Υγεία των κατοίκων και μη εξαρτώνται μόνο από τη διαθεσιμότητα και την πληρότητα των εγκαταστάσεων του Κέντρου. Με τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, επιβεβαιώνεται η δυσκολία στην επικοινωνία και πρόσβαση στο νησί μας και η αναγκαιότητα για την ένταξη του στις άγονες περιοχές και θέτουμε υπό αμφισβήτηση τα ως τώρα κριτήριά των άγονων περιοχών.”

Οιοσδήποτε νοήμων και καλοπροαίρετος άνθρωπος γνωρίζει ότι πρώτα αδειάζεις από λάσπη και νερό την οδό πρόσβασης και το περιβάλλοντα χώρο για να μην ξαναπλημμυρίσεις, και το πετύχανε. Στη συνέχεια αδειάζεις από λάσπη το εσωτερικό και το πλένεις, μετά το στεγνώνεις, μετά επιδιορθώνεις την ηλεκτρική εγκατάσταση και στη συνέχεια συνδέεις το ρεύμα. Όσο για το νερό, αυτό αφορά σημαντικό τμήμα του νησιού και εξ όσων γνωρίζω τόσο ο Δήμος Σαμοθράκης όσο και η Περιφέρεια εργάζονται εντατικά για να επισκευάσουν τα αντλιοστάσια. Το δε ακτινολογικό για λόγους προστασίας απο ακτινοβολία στήνεται μόνο σε χώρο με ειδική επένδυση και γι’ αυτό περιμένουμε να αποκατασταρεί ο χώρος για να το στείλουμε. Είναι σαφές ότι η ανακοίνωση του Κ.Υ. Σαμοθράκης άλλους στόχους έχει”.