Τί ψάχνει η οικογένεια της 63χρονης Βρεταννίδας που κατασπάραξαν άγρια ζώα στα Πετρωτά Ροδόπης;

Τί ψάχνει η οικογένεια της 63χρονης Βρεταννίδας που κατασπάραξαν άγρια ζώα στα Πετρωτά Ροδόπης;

Η υπόθεση της εξαφάνισης 63χρονης Βρεταννίδας τουρίστριας που βρισκόταν για διακοπές στην περιοχή της Μαρώνειας Ροδόπης και ο τραγικός θάνατος της από επίθεση αγρίων ζώων τα οποία την κατασπάραξαν, όπως έδειξε η νεκροψία της περασμένης Τετάρτης, όχι μόνο παραμένει “ανοιχτή” για την οικογένεια της, αλλά είναι διατεθειμμένη να ψάξει με δικούς της ανθρώπους που θα στείλει στην Ελλάδα και την Θράκη, τις λεπτομέρειες του θανάτου της.

Αυτό αναφέρουν πληροφορίες δημοσιογράφων αθηναϊκών ΜΜΕ, οι οποίοι μίλησαν με Άγγλους συναδέρφους τους, οι οποίοι επικοινώνησαν προκειμένου να μάθουν λεπτομέρειες για την υπόθεση. Ήδη ο “the Guardian” έχει κάνει τρεις φορές αναφορά στο θέμα της εξαφάνισης και του εντοπισμού της, επισημαίνοντας τις πληροφορίες που γράφτηκαν στη χώρα μας αλλά και προσθέτοντας ότι οι συγγενείς της αδικοχαμένης συμπατριώτισσας τους ψάχνουν την υπόθεση. Όπως λένε οι Άγγλοι δημοσιογράφοι, έχουν μάλιστα ήδη απευθυνθεί στην Σκότλαντ Γιάρντ αλλά και στην βρεταννική πρεσβεία της Αθήνας, ζητώντας να βοηθήσουν ώστε να διαλευκανθεί πλήρως και να μην υπάρχει κανένα ερωτηματικό για τον τρόπο που έχασε την ζωή της με τόσο τραγικό τρόπο.

Από την πλευρά της, η Ελληνική Αστυνομία δεν έχει κάνει ως τώρα την παραμικρή ανακοίνωση για το θέμα. Η απάντηση μάλιστα που δίνει είναι ότι συνεχίζονται οι έρευνες και απλά επιβεβαιώνει ότι δηλώθηκε αρχικά η εξαφάνιση της 63χρονης Βρεταννίδας τουρίστριας και βρέθηκαν δυο ημέρες μετά τα προσωπικά της είδη και έγγραφα, αλλά και ανθρώπινα οστά. Επομένως ούτε για την ΕΛΑΣ έχει κλείσει ακόμα η συγκεκριμένη υπόθεση και συγκεντρώνει πληροφορίες, παίρνοντας καταθέσεις από διάφορους ανθρώπους που είτε την είδαν και μίλησαν μαζί της, είτε μένουν στην περιοχή που βρέθηκε στα Πετρωτά Ροδόπης.

Να θυμίσουμε ότι ο ιατροδικαστής Ροδόπης Νίκος Κηφνίδης ο οποίος εξέτασε τα οστά που βρέθηκαν, γιατί μόνο αυτά είχαν απομείνει από την σορό της Βρεταννίδας, παρουσία και του συναδέρφου του ιατροδικαστή Παύλου Παυλίδη από την Αλεξανδρούπολη αλλά και ενός καθηγητή της Κτηνιατρικής του οποίου ζητήθηκε η συνδρομή και οι γνώσεις, κατέληξαν από την εξέταση των οστών που αυτά τα είχαν σπάσει και ανοίξει πολύ άγρια ζώα, πιθανώς λύκοι. Αυτοί συνήθως κάνουν κάτι τέτοιο για τον μυελό των οστών. Αντίθετα, σκυλιά δεν θα μπορούσαν να σπάσουν με τέτοιο βίαιο τρόπο τα κόκκαλα ενός ανθρώπου και μάλιστα τόσο μεγάλης ηλικίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λύκοι κατασπάραξαν την άτυχη Βρετανίδα τουρίστρια που χάθηκε στα Πετρωτά Ροδόπης

Σύμφωνα με πληροφορίες του evros-news.gr, στοιχεία που βρέθηκαν στην περιοχή στάλθηκαν στα εγκλιματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας στην Αθήνα, για να γίνει περαιτέρω έρευνα με τα σύγχρονα μηχανήματα. Οι ιατροδικαστές και ο καθηγητής της κτηνιατρικής, δεν θα μπορούσαν φυσικά να γνωρίζουν, αν οι λύκοι ήταν αυτοί που επιτέθηκαν αρχικά στην άτυχη 63χρονη τουρίστρια και αφού την σκότωσαν ακολούθησαν τα υπόλοιπα ή αν ο θάνατος της επήλθε από κάποιο άλλο ζώο και στη συνέχεια οι λύκοι κατασπάραξαν την σορό της.

Επειδή όμως η τσάντα με τα προσωπικά της αντικείμενα και τα έγγραφα βρέθηκαν σε άλλο χώρο των οστών, η οικογένεια της είναι φυσικό να έχει ερωτηματικά και να ψάχνει απαντήσεις. Θα μπορούσαν βέβαια και τα άγρια ζώα που την κατασπάραξαν να έχουν μεταφέρει είτε τα πράγματα της είτε τα κομμάτια του σώματος της, αλλά οι συγγενεός της 63χρονος Βρεταννίδας δεν πρόκειται να παρατήσουν την υπόθεση πριν πάρουν πειστικές απαντήσεις.