Αλεξανδρούπολη: Ομιλία αύριο με θέμα “Βότανα και αρωματικά φυτά”

Ομιλία με ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον και επίκαιρο θέμα, θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017 στις 19.00 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης (Αίθουσα εκδηλώσεων, 2ος όροφος), από τη Δρ. Μαρία Μποτσιβάλη με θέμα «Βότανα και αρωματικά φυτά ως φάρμακα και ως συμπληρώματα διατροφής».

Πρόκειται για την πρώτη ομιλία από τη σειρά Διαλέξεων-Συζητήσεων «Διατροφή και Υγεία: Μια σύγχρονη κριτική ματιά» (Οκτώβριος 2017-Ιανουάριος 2018). Οι ομιλίες αυτές, που θα αποτελούν τη βάση για ζωντανές συζητήσεις, στοχεύουν να αναδείξουν εκείνα τα στοιχεία (ποσοτικά και ποιοτικά) με τα οποία μπορεί κάποιος να κρίνει μόνος του τη χρησιμότητα των βοτάνων, των καθημερινών τροφίμων καθώς και των συμπληρωμάτων διατροφής, που έχουν γίνει σχεδόν αναπόσπαστο μέρος της διατροφής μας.

Λίγα λόγια για την Ομιλήτρια:

H κα Μποτσιβάλη Μαρία είναι Χημικός, Δρ του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Υπήρξε διευθύντρια Τροφίμων στο Γενικό Χημείο του Κράτους έχοντας ξεκινήσει από το Χημείο της Αλεξανδρούπολης, και πρωτεργάτης του Κώδικα Τροφίμων και Ποτών. Είναι επιστημονική συνεργάτης στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών. Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά κοινοτικά προγράμματα και συνέδρια και έχει δημοσιεύσεις σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των διαλέξεων περιλαμβάνει τις ακόλουθες:

1η ομιλία: 4 Οκτωβρίου 2017, ώρα 19.00: «Βότανα και αρωματικά φυτά ως φάρμακα και ως συμπληρώματα διατροφής»

2η ομιλία: 4 Δεκεμβρίου 2017 : «Το φύλλο, η ελιά και το λάδι»

3η ομιλία: 31 Ιανουαρίου 2018: «Συμπληρώματα διατροφής, βιταμίνες»