Δήμος Σαμοθράκης σε εθελοντές: Πάρτε τα… φτυάρια σας και ελάτε

Δήμος Σαμοθράκης σε εθελοντές: Πάρτε τα… φτυάρια σας και ελάτε

Έχει περάσει περισσότερο από μια βδομάδα μετά την πρωτοφανούς έντασης θεομηνία που ως… τσουνάμι ισοπέδωσε μεγάλα τμήματα της Σαμοθράκης και η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά δύσκολη. Βοήθεια δεν φαίνεται ακόμα να φτάνει και γι’ αυτό ο Δήμος Σαμοθράκης με σημερινή του ανακοίνωση απευθύνεται στους εθελοντές κατοίκους για να λυθούν κάποια προβλήματα στην αποκατάσταση σπιτιών, δρόμων και δημοσίων κτηρίων.

Ζητάει λοιπόν από όσους πολίτες θέλουν να βοηθήσουν σε εθελοντική βάση, να πάρουν τα… φτυάρια τους και να συγκεντρωθούν στο Πνευματικό Κέντρο που έχει πλέον γίνει το “κέντρο επιχειρήσεων” λόγω της καταστροφής του δημαρχείου. “Ο Δήμος Σαμοθράκης ανακοινώνει ότι όσοι εθελοντές προσφέρονται να βοηθήσουν στην αποκατάσταση των ζημιών, οικιών, δρόμων, να προσέλθουν την Τετάρτη 04.10.2017 στις 08.00 π.μ. στο Πνευματικό Κέντρο με το φτυάρι τους”.

Κι όλα αυτά την στιγμή που κάποιοι μιλούν(και γράφουν) χωρίς ίχνος ντροπής και σεβασμού στην φοβερή ταλαιπωρία των Σαμοθρακιτών, για… ταχύτατη αντίδραση της Πολιτείας και αποκατάσταση των ζημιών, με βοήθεια από όλη την κρατική μηχανή. Τόσο μεγάλη είναι η βοήθεια, που ο δήμαρχος Θανάσης Βίτσας ρίχνει στο… φιλότιμο τους πληγέντες συντοπίτες του, οι οποίοι έχουν ο καθένας και το προσωπικό του δράμα με τις καταστροφές στο βιός τους,  να σηκώσουν τα μανίκια και να συνεισφέρουν εθελοντικά. Κι ύστερα για ορισμένους (ελάχιστους πάντως) φταίει το evros-news.gr που τα επισημαίνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σαμοθράκη ώρα Μηδέν: Όλη η βοήθεια ως τώρα 300.000 ευρώ, ο στρατός και η Πυροσβεστική