Τα δελτία Τύπου της κ.Γκαρά, η “τιμωρία” μας για την κριτική και το… λιβανιστήρι

Τα δελτία Τύπου της κ.Γκαρά, η “τιμωρία” μας για την κριτική και το… λιβανιστήρι

Κάποιοι φίλοι, ανάμεσα τους και μερικοί γνωστοί πολλά χρόνια, μου τηλεφώνησαν ή μου έστειλαν e-mail και μηνύματα στο messenger, ρωτώντας γιατί δεν δημοσίευσα το δελτίο Τύπου της βουλευτού ΄Εβρου του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσας Γκαρά για την ερώτηση που κατέθεσε και αφορά την Σαμοθράκη, σε πέντε υπουργεία. Στους ίδιους απάντησα, αλλά επειδή δεν θέλω να δημιουργούνται εντυπώσεις, πρέπει να ξεκαθαρίσω τα πράγματα.

Αυτό δεν έγινε, γιατί η κ.Γκαρά και το γραφείο της, σταμάτησαν εδώ και λίγο καιρό να μου στέλνουν τα δελτία Τύπου με την δραστηριότητα της. Όσες φορές ήρθαν στο e-mail του evros-news.gr, άμεσα και όσο πιο σύντομα ήταν εφικτό, τα δημοσίευσα. Όπως δημοσίευσα και φωτογραφίες ή δηλώσεις της από την συμμετοχή σε κάποιες δημόσιες εκδηλώσεις. Πρώτοι για παράδειγμα προβάλλαμε την επίσκεψη της, μαζί με τους άλλους δυο βουλευτές Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, στην σκληρά δοκιμαζόμενη Σαμοθράκη.

Ασφαλώς και είναι αναφαίρετο δικαίωμα της να στέλνει τα δελτία Τύπου όπου αυτή νομίζει. Αν πιστεύει ότι μας “τιμωρεί” με αυτό τον τρόπο επειδή της ασκούμε κριτική, τόσο στην ίδια όσο και στην Κυβέρνηση της, κάνει λάθος. Γιατί είναι άδικο για τους δικούς της ψηφοφόρους αλλά και τους οπαδούς του κόμματος της που διαβάζουν το evros-news.gr και είναι πάρα πολλοί, να μην ενημερώνονται για τις δραστηριότητες της.

Κριτική και μάλιστα ακόμα πιο σκληρή, έχουμε ασκήσει και στον συνάδερφο της Γιώργο Καίσα. Ο ίδιος όμως και το γραφείο του, μας στέλουν κανονικά τα δελτία Τύπου και φυσικά τα δημοσιεύουμε. Όσα τουλάχιστον πιστεύουμε πως αφορούν τον Έβρο και τα θέματα του. Το ίδιο κάνουμε και με τον κ.Δημήτρη Ρίζο και με οποιονδήοποτε άλλο πολιτικό κόμματος που μας στέλνει δελτία τύπου με θέσεις, απόψεις και δραστηριότητες.

Κριτική έχουμε ασκήσει και μάλιστα σκληρή(και η κ.Γκαρά ως δημοσιογράφος θα έπρεπε να την επιδιώκει) και σε δημάρχους όπως ο κ.Βαγγέλης Λαμπάκης, ο κ.Παρασκευάς Πατσουρίδης, αλλά μας ενημερώνουν κανονικά για όσα κάνουν και ασφαλώς τα δημοσιεύουμε.

Να έχουμε πάντως… λιβανιστήρι, όπως κάποιοι άλλοι και να την λιβανίζουμε από το πρωί ως το βράδυ ή να αποτελούμε άτυπο γραφείο τύπου της, κάτι που ολοφάνερα συμβαίνει με κάποιους τους οποίους ο κόσμος έχει καταλάβει και γελάει γυρνώντας τους την πλάτη, δεν πρόκειται να το κάνουμε. Ούτε για την κ.Γκαρά, ούτε για κανέναν άλλο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, της Νέας Δημοκρατίας ή των υπόλοιπων κομμάτων.

Κι αυτό ισχύει φυσικά και για τους δημάρχους, σε όποιο κόμμα και αν ανήκουν ή δεν ανήκουν. Αν οι ίδιοι δεν θέλουν από την ΠΡΩΤΗ σε ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ ιστοσελίδα του Έβρου (με συγκεκριμένα στοιχεία της google και του alexa.com) να προβάλλει τις δραστηριότητες τους, είναι δικό τους θέμα.

Αυτά, γιατί οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους και ευχαριστώ όσους επικοινώνησαν μαζί μας για να ρωτήσουν αν μας αποστέλλονται τα δελτία τύπου από την κ.Νατάσα Γκαρά και δεν τα δημοσιεύουμε. Αυτό σε καμιά περίπτωση δεν συμβαίνει και ούτε πρόκειται να συμβεί.

Κώστας Πιτιακούδης