Οι Σαμοθρακίτες κάθε ηλικίας παλεύουν και δίνουν λύσεις μόνοι τους(video)

Οι Σαμοθρακίτες κάθε ηλικίας παλεύουν και δίνουν λύσεις μόνοι τους(video)

Οι μέρες περνούν, πολλά από τα προβλήματα στην σκληρά δοκιμαζόμενη από την πρωτοφανή θεομηνία και τις βιβλικές καταστροφές Σαμοθράκη παραμένουν και γι’ αυτό οι κάτοικοι της προσπαθούν να δώσουν λύσεις μόνοι τους. Σαμοθρακίτες κάθε ηλικίας βοηθούν όσο μπορούν, όπως έγινε και στα Αλώνια προκειμένου να ξεπεραστεί το τεράστιο πρόβλημα με την έλλειψη νερού επί μια εβδομάδα. 

Με μπροστάρηδες αρκετούς κατοίκους μεγάλης ηλικίας, όχι μόνο κουβάλησαν τις σωλήνες από την Αμπέλα ως τον Άη Γιώργη με τα χέρια, που για όσους δεν γνωρίζουν την περιοχή αυτό σημαίνει τεράστια ανηφόρα και μάλιστα κακοτράχηλη μετά τις καταστροφές που προκλήθηκαν. Όλοι όμως, μικροί και μεγάλοι σε υποδειγματικό κλίμα συνεργασίας ενώθηκαν σε αλυσίδα, με συνοδεία αστεία και χωρατά, όπου πρωτοστάτησε ο παπάς του χωριού που και αυτός έδωσε το παρών και κατάφεραν να συνδέσουν τις σωλήνες από τον Άη Γιώργη μέχρι τα Αλώνια για να έρθει το νερό.

Παράδειγμα προς μίμηση για όλους, ιδιαίτερα οι μεγαλύτεροι σε ηλικία και μήνυμα επίσης ότι οι Σαμοθρακίτες παραμένουν όρθιοι και αποφασίσμένοι να ξαναφτιάξουν το νησί τους. Μόνο που δεν πρέπει να μείνουν μόνοι τους, αλλά η Πολιτεία, με όλες τις μορφές και τις εκφράσεις της, επιβάλλεται να βοηθήσει καθοριστικά.

Ετυχαριστούμε τους αθρώπους της ΚΟΙΝΣΕΠ ΖΑΘΕΗ που αποθανάτισε στο βίντεο αυτή την χαρακτηριστική στιγμή της αποφασιστικότητας των Σαμοθρακιτών να ξεπεράσουν τις δυσκολίες και να ξαναφτιάξουν την ζωής τους όπως ήταν πριν τη θεομηνία.

Άη Γιώργης – Νερό για τα Αλώνια

Τα παληκάρια κάθε ηλικίας από τα Αλώνια και όχι μόνο κουβάλησαν τις σωλήνες από την Αμπέλα ως τον Άη Γιώργη με τα χέρια.Για όποιον δεν γνωρίζει την περιοχή, αυτό σημαίνει ανηφόρα…ανηφόρα…ανηφόρα και μάλιστα κακοτράχηλη μετά τις καταστροφές. Μέσα σε ένα ευχάριστο κλίμα συνεργασίας σε αλυσίδα, με πολλά αστεία και χωρατά κυρίως από τον παπά του χωριού κατάφεραν να συνδέσουν τις σωλήνες από τον Άη Γιώργη μέχρι τα Αλώνια και σήμερα 04.10.17 θα γίνουν οι τελευταίες ενώσεις για να έρθει το νερό στα Αλώνια.

Gepostet von ΖΑΘΕΗ – Zathay Social Cooperative am Dienstag, 3. Oktober 2017