Αλεξανδρούπολη: Ξεκινούν τα έργα 9,8 εκατ. ευρώ για φωτισμό και γεωθερμία

Αλεξανδρούπολη: Ξεκινούν τα έργα 9,8 εκατ. ευρώ για φωτισμό και γεωθερμία

Καθοριστική ημέρα ήταν η χθεσινή για την υλοποίηση δυο σημαντικών έργων στον δήμο Αλεξανδρούπολης, συνολικού προϋπολογισμού 9,8 εκατομμυρίων ευρώ. Η οικονομική επιτροπή σε συνεδρίαση της, ενέκρινε την έναρξη υλοποίησης και των δύο. Της αλλαγής φωτισμού με την εγκατάσταση συστημάτων εξοικονόμησης ενέργειας LED, συνολικού ποσού 3,6 εκατομμυρίων ευρώ και την υλοποίηση των έργων αξιοποίησης της γεωθερμίας στον δήμο Τραϊανούπολης, προϋπολογισμού 6.2 εκατομμυρίων ευρώ.

Τα δυο αυτά πολύ σημαντικά έργα με περιβαλλοντικό πρόσημο, που έχουν την έγκριση αλλά και την παρότρυνση του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ) και του εβρίτη προέδρου του Βασίλη Τσολακίδη, θα χρηματοδοτηθούν το πρώτο από την Τράπεζα Επενδύσεων και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και το δεύτερο από το ΕΣΠΑ. Η χρηματοδότηση τους μάλιστα έχει εξασφαλιστεί και είναι εγκεκριμμένη.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί ασφαλώς δικαίωση για τον Αντιδήμαρχο Τραϊανούπολης και Ενέργειας Γιάννη Φαλέκα που χρόνια τώρα τα… παλεύει και κόντρα σε όλες τις αντιξοότητες τα προχώρησε, αλλά ασφαλώς είναι καθοριστική και η συμβολή του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη, που χωρίς δική του απόφαση και στήριξη δεν θα μπορούσαν να προχωρήσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αποστολή στην Ισλανδία του δήμου Αλεξανδρούπολης για τεχνογνωσία στη γεωθερμία

Μοιραστείτε το άρθρο

Απάντηση