Επιμελητήριο Έβρου: Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους κυβερνητικούς Βουλευτές για τη στήριξη του αιτήματος μας

Επιμελητήριο Έβρου: Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους κυβερνητικούς Βουλευτές για τη στήριξη του αιτήματος μας

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Έβρου, που από την πρώτη στιγμή ζήτησε από την Κυβέρνηση να γίνουν ρυθμίσεις για τις πληγείσες επιχειρήσεις και τους επαγγαλματίες της Σαμοθράκης, με ανακοίνωση της ενημέρωσε τα μέλη της πως το αίτημα του έγινε δεκτό από την υφυπουργό Οικονομικών Αικατερίνη Παπανάτσιου. Παράλληλα, ο Πρόεδρος Χριστόδουλος Τοψίδης και τα μέλη του Δ.Σ, ευχαριστούν τους βουλευτές του νομού για την στήριξη του αιτήματος, αλλά κάνουν ιδιαίτερη μνεία στους τρεις κυβερνητικούς βουλευτές Νατάσα Γκαρά, Γιώργο Καίσα και Δημήτρη Ρίζο για την συμβολή τους.

Η ανακοίνωση τονίζει: “Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Έβρου ενημερώνει τα μέλη του ότι η υφυπουργός Οικονομικών κα Αικατερίνη Παπανάτσιου έκανε δεκτό το αίτημα του Επιμελητηρίου Έβρου για παράταση των προθεσμιών καταβολής και την αναστολή της πληρωμής των βεβαιωμένων οφειλών στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες του Νομού Έβρου, των φυσικών και νομικών προσώπων και οντοτήτων που έχουν την κύρια κατοικία ή την κύρια εγκατάστασή τους στην Σαμοθράκη.

Η ως άνω απόφαση θα ισχύσει μέχρι την 26η Μαρτίου 2018, δηλαδή για χρονικό διάστημα έξι μηνών, με δυνατότητα παράτασης, εφόσον αυτή κριθεί απαραίτητη. Ήδη, το Υπουργείο Οικονομικών και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων διεκπεραιώνουν τις σχετικές διαδικασίες και αναμένεται η έκδοση και δημοσίευση της εν λόγω υπουργικής απόφασης.

Παράλληλα, η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Έβρου έχει υποβάλει το ίδιο αίτημα και προς τον Διοικητή του ΕΦΚΑ κο Μπακαλέξη και την αρμόδια υπουργό κα Αχτσίογλου, προκειμένου να υπάρξει αναστολή των προθεσμιών καταβολής των τακτικών ασφαλιστικών εισφορών και διαγραφή των προστίμων που επεβλήθησαν σε επιχειρήσεις της Σαμοθράκης.

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Έβρου ευχαριστεί θερμά τους Βουλευτές του Νομού Έβρου για τη στήριξη του αιτήματος μας. Ιδιαίτερα, ευχαριστούμε τους κυβερνητικούς Βουλευτές του Νομού μας, οι οποίοι με τις ενέργειές τους συνέβαλαν τα μέγιστα στην προσπάθειά μας αυτή. Ευελπιστούμε για την περαιτέρω υποστήριξη και τις δικές τους ενέργειες και για το αίτημά του Επιμελητηρίου Έβρου προς τον ΕΦΚΑ, προκειμένου να δοθεί η απαιτούμενη αρωγή προς τις επιχειρήσεις – μέλη του Επιμελητηρίου που δραστηριοποιούνται στην Σαμοθράκη και δοκιμάζονται από τις τεράστιες καταστροφές που υπέστησαν.

Μοιραστείτε το άρθρο

Απάντηση