Δημοσχάκης: Χάνουν έσοδα τα Μετοχικά Ταμεία των στρατιωτικών με το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ

Δημοσχάκης: Χάνουν έσοδα τα Μετοχικά Ταμεία των στρατιωτικών με το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ

Ο Βουλευτής Έβρου και Αναπλ. Τομεάρχης Εθν. Άμυνας Αναστάσιος Δημοσχάκης κατά την παρέμβασή του στη Βουλή στη συζήτηση με τους Φορείς για το Νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ, στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, τόνισε ότι χάνουν έσοδα τα Μετοχικά Ταμεία και των τριών κλάδων με το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ.

Συγκεκριμένα, ο κ.Δημοσχάκης αναφέρθηκε στα άρθρα 8 και 9, σύμφωνα με τα οποία τα έσοδα από την πώληση ή την εκποίηση του στρατιωτικού υλικού, θα πηγαίνουν για πρώτη φορά από ιδρύσεως του Ελληνικού Κράτους στον Κρατικό Προϋπολογισμό.

Αναλυτικά η παρέμβασή του

«H χθεσινή (04/10) παρέμβασή μου στη Συζήτηση με τους Φορείς για το Νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ,  στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων.

«Θα ήθελα να διευκρινιστεί, εκ μέρους του Προέδρου της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών του Ναυτικού, εάν πραγματικά είναι σύμφωνος με τα άρθρα 8 και 9, σε ό,τι αφορά τα έσοδα των Μετοχικών Ταμείων και των τριών Κλάδων .

Επίσης δε, θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι όλα τα έσοδα από το υλικό το οποίο θα εκποιείται, ή θα πωλείται ως εύχρηστο σύμφωνα με την πρόβλεψη των δύο άρθρων που προ είπα, έχουν προορισμό τον κρατικό προϋπολογισμό και μόνον εκεί και εφόσον αποφασίσει ο Υπουργός Οικονομικών, μπορεί να εκταμιεύσει ανάλογα ποσά σε ό,τι αφορά τα Γενικά Επιτελεία ,ποτέ όμως σε ό,τι αφορά τα Μετοχικά Ταμεία που ισχύει μέχρι σήμερα ή τα Ταμεία των Ε Δ που χρηματοδοτούν τα προηγούμενα!».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δημοσχάκης: Αδιαφορεί ο Καμμένος για τις αγωνίες στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Προωθεί φωτογραφικές διατάξεις

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Απάντηση