Προτάσεις στη Sky Express να δρομολογήσει αεροπλάνο στη γραμμή Αθήνα-Αλεξανδρούπολη

Προτάσεις στη Sky Express να δρομολογήσει αεροπλάνο στη γραμμή Αθήνα-Αλεξανδρούπολη

Η αεροπορική εταιρεία Sky Express απέκτησε και πάλι το δικαίωμα αποκλειστικής εκμετάλλευσης από 01-10-2017 έως 30-11-2017 με δυνατότητα μονομερούς παράτασης εκ μέρους της ΥΠΑ και υποχρεωτικής για τον ανάδοχο έως 31-01-2018 της τακτικής αεροπορικής γραμμής Αλεξανδρούπολη – Σητεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του evros-news.gr, δέχονται προτάσεις και εισηγήσεις -όπως έγινε και στο παρελθόν-από διάφορους φορείς αλλά και μεμονωμένα άτομα με θεσμικό ρόλο, να εξετάσουν την πιθανότητα δραστηριοποίησης της εταιρείας στην γραμμή Αθήνα-Αλεξανδρούπολη, με ένα δρομολόγιο καθημερινά από και προς τον Έβρο.

Όπως επισημαίνεται μάλιστα, το δρομολόγιο αυτό θα είναι κερδοφόρο, επειδή υπάρχει η απαραίτητη επιβατική κίνηση που θα γεμίζει τις πτήσεις, ενώ οι προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής και η παρουσία σημαντικών ελληνικών και ξένων εταιρειών στον τομέα της ενέργειας, δημιουργούν νέες προοπτικές.

Ένας από τους βασικούς λόγους που συμβαίνουν όλα αυτά, είναι φυσικά τα έντονα παράπονα που υπάρχουν από τη συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων του Έβρου μεμονωμένα αλλά και πολλούς θεσμικούς φορείς, για το μονοπώλιο της AEGEAN και τα ακριβά εισιτήρια που είναι υποχρεωμένος να πληρώνει όποιος θέλει να “πετάξει” από Αλεξανδρούπολη για Αθήνα και αντίστροφα.

Η συγκεκριμένη εταιρεία, μαζί με την θυγατρική της Ολυμπιακή, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις και με επίσημες επιστολές και ανακοινώσεις, δεν δείχνει διάθεση να μειώσει τις τιμές των εισιτηρίων της. Είναι και αυτό ένα από τα επιχειρήματα όσων απευθύνθηκαν στην Sky Express ζητώντας από τους υπεύθυνους της να εξετάσουν την πιθανότητα καθιέρωσης καθημερινού δρομολογίου Αλεξανδρούπολης-Αθήνας.

Ένα ακόμα επιχείρημα είναι ότι ορισμένοι κάτοικοι του βορείου Έβρου, προτιμούν να ταξιδέψουν στην Κωνσταντξνούπολη και από εκεί με πολύ φθηνό εισιτήριο να “πετάξουν” σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις, αλλάακόμα και στην Αθήνα. “Βάλτγε δρομολόγιο καθημερινά με χαμηλότερες τιμές και θα δείτε ότι όλος ο κόσμος θα το στηρίξει”, είναι το βασικό επιχείρημα προς την πλευρά των ανθρώπων της συγκεκριμένης εταιρείας, που τώρα εκτελεί την επιδοτούμενη γραμμή Σητεία-Αλεξανδρούπολη.