Ξεκινούν έρευνες για την παρουσία λύκων αλλά και σκύλων εκεί που κατασπαράχθηκε η  Bρετανίδα τουρίστρια!!!

Ξεκινούν έρευνες για την παρουσία λύκων αλλά και σκύλων εκεί που κατασπαράχθηκε η Bρετανίδα τουρίστρια!!!

Με σκοπό την συνδρομή στην διαλεύκανση της αιτίας θανάτου της βρετανίδας τουρίστριας Celia Hollingworth, ξεκινάει έρευνα για την παροχή δεδομένων σχετικά με την παρουσία λύκων αλλά και σκύλων!! στην ευρύτερη περιοχή της Μαρώνειας, όπου βρήκε τραγικό θάνατο η 63χρονη από την Βρετανία.

Επιβεβαιώνεται δηλαδή πλήρως το πρόσφατο ρεπορτάζ του evros-news.gr, που ανέφερε ότι η οικογένεια της είναι διατεθειμμένη να ψάξει το θέμα του θανάτου της και δεν αρκείται στην άποψη ότι την κατασπάραξαν λύκοι. Από την στιγμή μάλιστα που, όπως γράφει το inkomotini.gr, η έρευνα που θα πραγματοποιήσει ο βιολόγος Δρ Γεώργιος Ηλιόπουλος σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών Θεσσαλονίκης και την περιβαλλοντική οργάνωση “Καλλιστώ” αφορά όχι μόνο την παρουσία και την διέλευση λύκων, αλλά και αδέσποτων ζώων ή ζώων εργασίας, δηλαδή τσομπανόσκυλων, δείχνει πως όλα τα ενδεχόμενα πλέον είναι ανοιχτά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τί ψάχνει η οικογένεια της 63χρονης Βρεταννίδας που κατασπάραξαν άγρια ζώα στα Πετρωτά Ροδόπης;

Η συνολική έρευνα θα πραγματοποιηθεί στις περιοχές των Πετρωτών, της Μαρώνειας, των Ασκητών, της Κρωβύλης, της Μέστης, της Μεσημβρίας και στην ευρύτερη περιοχή του δάσους του Ίσμαρου και πρέπει να ολοκληρωθεί ως τις 31 Δεκεμβρίου 2017.

Απώτερος σκοπός είναι η παροχή δεδομένων της παρουσίας των προαναφερόμενων ειδών, προς διευκόλυνση της έρευνας διαλεύκανσης  της αιτίας θανάτου (πιθανή κατασπάραξη) της άτυχης Βρετανίδας τουρίστριας στην περιοχή Πετρωτών-Μαρώνειας.

Πηγή: inkomotini.gr