Τα λέει όλα για ομοφυλοφιλία, γάμο σε μόνο 5′ ο Μεσογαίας Νικόλαος Χατζηνικολάου

Τα λέει όλα για ομοφυλοφιλία, γάμο σε μόνο 5′ ο Μεσογαίας Νικόλαος Χατζηνικολάου

Η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αφού έλυσε όλα τα σοβαρά και μεγάλα προβλήματα που απασχολούν την χώρα και τους κατοίκους της, αποφάσισε να προωθήσει και να ψηφίσει την τροπολογία για την αλλαγή φύλου και μάλιστα από τα 15 χρόνια. Επειδή πολύς λόγος γίνεται τελευταία για το θέμα αυτό, ακούστε έναν από τους πιο μορφωμένους και φωτισμένους Έλληνες. Τον Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαο Χατζηνικολάου.

Μέσα σε μόλις πέντε λεπτά, ο Σεβασμιότατος, με εκπληκτικές σπουδές στις Ηνωμένες Πολιτείες και στα κορυφαία πανεπιστήμια της, τα λέει  όλα για την ομοφυλοφιλία και τον γάμο μεταξύ ανθρώπων του ιδίου φύλου. Δεν είναι δηλαδή ένας απλός παπάς ή ακόμα και Μητροπολίτης με μέτρια μόρφωση και με απλές σπουδές ή ακόμα από εκείνους τους φανατισμένους. Πρόκειται για έναν σπουδαίο ιεράρχη και άνθρωπο.

Μέσα σέ 5΄ τά εἶπε ὅλα γιά τόν γάμο καί τήν ὁμοφυλοφιλία ὁ σεβ. Μεσογαίας κ. Νικόλαος

Gepostet von Nicholas Messalas am Montag, 12. Juni 2017

Από τους πιο μορφωμένους Έλληνες, με φοβερές σπουδές

Ποιός είναι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος Χατζηνικολάου; Το εκπληκτικό βιογραφικό του τα λέει όλα. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1954, όπου και έκανε τις βασικές σπουδές του. Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Αστροφυσική στὸ Harvard (Master of Arts) και Μηχανολογία  στο Τεχνολογικό  Ινστιτούτο της Μασσαχουσέττης (ΜΙΤ) (Master of Science in Mechanical Engineering).
Οι διδακτορικές σπουδές του στο HST (κοινό πρόγραμμα Harvard και ΜΙΤ) επικεντρώθηκαν στον τομέα της Βιοϊατρικής Τεχνολογίας (Βιορευστοδυναμική, Μαθηματική Φυσιολογία, Αιμοδυναμική της καρδιάς και των αγγείων).


Εργάστηκε ως ερευνητής και επιστημονικός συνεργάτης στο  Αγγειολογικό  Εργαστήριο του New England Deaconess Hospital, στο Τμήμα  Αναισθησιολογίας του Massachusetts General Hospital και στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Boston Children’s Hospital. Επίσης, διετέλεσε επί διετία επιστημονικός σύμβουλος μεγάλων εταιρειών σε θέματα Διαστημικής Ιατρικής Τεχνολογίας.
Παράλληλα με την επιστημονική του έρευνα, σπούδασε τη Θεολογία στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού της Βοστώνης, όπου έλαβε τους τίτλους Master of Theological Studies και Master of Theology, και στη συνέχεια στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου ανακηρύχθηκε διδάκτορας στον τομέα της Βιοηθικής. Το 2008 ανακηρύχθηκε επίτιμος διδάκτορας του τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Τον Δεκέμβριο του 1993 ίδρυσε και ανέλαβε τη διεύθυνση του πρώτου στην Ελλάδα Κέντρου Βιοϊατρικής Ηθικής και Δεοντολογίας και έκτοτε συστηματικά ασχολείται με την Ορθόδοξη Βιοηθική και τις κοινωνιολογικές επιπτώσεις της Βιοϊατρικής.
Είναι μέλος της Εθνικής Επιτροπής Δεοντολογίας του Ε.Ο.Φ. και πρόεδρος της Επιτροπής Βιοηθικής της Εκκλησίας της Ελλάδος, γιὰ μία δε πενταετία διετέλεσε και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας και για δώδεκα χρόνια μέλος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.
Ως πρόεδρος της Επιτροπής Βιοηθικής της Εκκλησίας της Ελλάδος, ανέλαβε την εκπροσώπησή της σε παγκόσμια εκκλησιαστικά, θρησκευτικά και πολιτικά όργανα, όπως στο Συμβούλιο της Ευρώπης, στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών, στο Βατικανό και στην Αγγλικανική Εκκλησία, είναι δε ο επικεφαλής της ομάδας σύνταξης και επεξεργασίας των επισήμων βιοηθικών κειμένων της Εκκλησίας της Ελλάδος, σχετικά με τις μεταμοσχεύσεις, την ευθανασία, τις αναπαραγωγικές τεχνικές και την βιοηθική της άνοιας.
Κατά τα τέσσερα χρόνια της εργασίας του στο Νοσοκομείο Παίδων της Βοστώνης, συμμετείχε ενεργά σε συλλογική προσπάθεια συμπαραστάσεως μικρών παιδιών και των οικογενειών τους, πολλές φορές με ασθένειες τελικού σταδίου. Η προσωπική συμμετοχή και ο διάλογος με το πρόβλημα του πόνου και την πρόκληση του θανάτου έγινε αργότερα όρος καθημερινής ζωής της ως κληρικού διακονίας του.
Αποτέλεσμα αυτής της εμπειρίας του, είναι η ίδρυση μιας πρότυπης Μονάδας Ανακουφιστικής Φροντίδας, που με το όνομα «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» λειτουργεί στα Σπάτα Αττικής και σε συνεργασία με το  Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Άγ. Σάββας», περιθάλπει σε ολιστική βάση, εντελώς δωρεάν, καρκινοπαθείς της περιοχής των Μεσογείων και της Λαυρεωτικής.
Στην παρούσα φάση το πρόγραμμα λειτουργεί στη βάση της Κατ’ Οίκον Φροντίδας και της Ημερήσιας Φροντίδας, προγραμματίζεται δε σύντομα και η δημιουργία ξενώνα (hospice) για περίθαλψη βραχείας διαρκείας. Παράλληλα, με δική του πρωτοβουλία, οργανώνεται και η λειτουργία δύο ξενώνων μακράς νοσηλείας για νευρομυϊκούς ασθενείς (δυστροφία Ducénne, Νόσος Κινητικού Νευρώνα κ.λπ.), ένας στην Κύπρο και ένας στα Μεσόγεια, όπως και ένα σύγχρονο Κέντρο Άνοιας στην περιοχή της Παιανίας.
Στα πλαίσια της προσφοράς του στον ευρύτερο τομέα της υγείας και των ασθενών, θα πρέπει να αναφερθεί ο πλήρης εξοπλισμός (κλίνες, αναπνευστήρες, αντλίες, monitors) της Μονάδας Ανάνηψης Καρδιοχειρουργημένων Ασθενών του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» και φυσικά οι χορηγίες σε νοσοκομειακές μονάδες (Αγγειοχειρουργική, Αρεταίειο Νοσοκομείο Αθήνας) και ερευνητικά προγράμματα, η χορήγηση υποτροφιών σε φοιτητές, ειδικευόμενους ιατρούς, ή η οικονομική ενίσχυση κοινωφελών ιδρυμάτων του δημοσίου ή ιδιωτικών φορέων.
Μοναχός εκάρη στην Ι. Μονή Στομίου Κονίτσης υπό του μακαριστού Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης Σεβαστιανού, ο οποίος και τον χειροτόνησε διάκονο μεν στις 19 Μαρτίου 1989, πρεσβύτερο δε στις 10 Σεπτεμβρίου του ιδίου έτους. Αξιοσημείωτη είναι η πνευματική σχέση του με το Άγιον Όρος, όπου και εγκαταβίωσε επί δυόμιση χρόνια. Το 1994 ενεγράφη στην Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας, τον δε Απρίλιο του 2000, εκάρη μεγαλόσχημος μοναχός στο Κάθισμα του Αγ. Ιωάννου Θεολόγου της ως άνω Μονής. Για 14 χρόνια διακόνησε ως ιερομόναχος στο Σιμωνοπετρίτικο Μετόχι της Αναλήψεως, στον Βύρωνα. Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής εξελέγη τον Απρίλιο του 2004.

 

3 Σχόλια

  1. απογοητευμένος

    να μας εξηγήσει ο πάτερ που σέβομαι αυτά που λέει για τους ετεροφυλόφιλους, γιατί να έχουμε οργασμό με τον σύντροφό μου εδώ και είκοσι χρόνια, και από μπροστά και από πίσω, και οι δυο μας, όπως φαντασιωθούμε κάθε φορά, και πώς γίνεται να έχουμε πολύ βαθιά αγάπη και έρωτα ο ένας για τον άλλο, να είμαστε κολλητάρια, να ταιριάζουμε απόλυτα σε αψεγάδιαστη αρμονιά, να ζούμε μαζί από την πρώτη μέρα που γνωριστήκαμε και όλοι μας οι φίλοι και οι συγγενείς που γνωρίζουν για μας να μας υπεραγαπάνε; Και γιατί πρέπει να αλλάξει αυτό; Γιατί πρέπει να σπάσει αυτό το συναπάντημα; Γιατί πρέπει η κανονιστικότητα και η ορθόδοξη, βιολογική σκέψη να μας χωρίσει; (αυτά που έγραψα τα έγραψα με δάκρυα στα μάτια γιατί είδα την αγιότητα του ιερέα που μιλούσε)

  2. Ηλίας Γιαννόπουλος

    Με όλο το σεβασμό στο πρόσωπο του πατέρα Νικόλαου Χατζηνικολαου και στο έργο που κάνει στα Σπάτα με τη μονάδα για τους καρκινοπαθεις,τα λόγια του δε βοηθάνε.Ο Χριστός δεν ασχολήθηκε ποτέ με τη σεξουαλικη προτίμηση των ανθρώπων που διδασκε και ευλογουσε.Σταυρωθηκε για ΟΛΟΥΣ τους ανθρώπους δίχως να ενδιαφέρεται αν ήτανε γκει ή στρειτ.Οι ομοφυλόφιλοι συνανθρωποι μας έχουνε ανάγκη υποστήριξης και όχι κριτικής.Χρειαζονται την εκκλησία να είναι δίπλα τους σας μια μεγάλη αγκαλιά και όχι να τους κουνάει το δάχτυλο.Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας κρατάει πολύ λανθασμένη στάση στο συγκεκριμένο ζήτημα.Οχι μόνο σκανδαλιζουνε τους χριστιανους με την επιθετική και μισαλλοδοξη στάση τους αλλά,το κυριότερο,διωχνουνε μακριά απ’ την εκκλησία τους ομοφυλόφιλους αδερφούς μας. Αυτό είναι μέγιστο σκάνδαλο.Η εκκλησία πρέπει να είναι μητέρα που αγαπάει όλα τα παιδιά της σαν ισοτιμα τέκνα και όχι να κάνει διακρίσεις.Και όταν αγαπάς αληθινά κάποιον δεν προσπαθείς να τον αλλάξεις με το ζόρι γιατί τότε τον βασανίζεις.Οι γκει γεννιούνται γκει και είναι βασανιστήριο να ζητάμε ν’ αλλαξουνε τη φύση τους. Αν ο Θεός δεν ήθελε την ομοφυλοφιλία δε θα έφτιαχνε γκει άντρες.Οι επισκοποι της εκκλησίας ξέρουνε περισσότερα απ’ το Θεό;Μήπως πιστεύουν ότι είναι πιο έξυπνοι απ’ Αυτόν;

  3. Κρίμα φαινόταν τοσο καλος άνθρωπος γιατι να πει κατι τοσο άσχημο ο Χριστός ηταν εκει για ολους ηθελε να ενώσει ολους τους ανθρώπους να ειμαστε ολοι μια αγκαλιά ποτε δεν θα ελεγε κατι κακο για καποιον γιατι οι εκπρόσωποι της εκκλησίας να μιλούν ρατσιστικά γιατι να μην ειναι σαν τον χριστο και αυτοι θα ταν τοσο ομορφα να προσέχουμε ολοι οι άνθρωποι ο ενας τον αλλον και να πηγαινουμε στην εκκλησία και να ξέρουμε οτι θα γίνουμε ακομα πιο καλοι και θα βελτιωθούμε σαν ανθρωποι μερα με την μερα θα βλέπουμε τα λαθοι μας και θα τα διορθώνουμε και δεν θα τα ξανα κάνουμε θα ταν τοσο ομορφα… και στην τελική η ομοφυλοφιλία ειναι μερος της φύσης και υπαρχει σε πανω απο 400 είδη στο ζωικό βασίλειο αλλα ακομα και να μην ηταν ετσι αμα εισαι καλος δεν θα πεις ποτε κατι κακο για κάποιον αν ξερεις οτι ειναι ρατσιστικό ο ρατσισμός ειναι κατι που δεν θα καταλάβω ποτε θυμάμαι ημουν 13 οταν άρχισα να κατάλαβαινω οτι το να πεις εναν άνθρωπο χοντρό η γκει με τέτοιο τροπο λες και ειναι κατι κακο για να τον πειράξει ειναι κατι πολυ κακο και ντράπηκα παρα πολυ οταν αρχισα να καταλαβαίνω τι ελεγα τοσο καιρο αλλα απλα ημουν παιδι ο εγκέφαλος ενός παιδιού γίνεται σαν ενήλικου περίπου σε αυτη την ηλικία σαν παιδι οτι ακουγα ελεγα και γω και καθε παιδι αλλα οταν περναν τα χρονια και αρχίζεις να καταλαβαίνεις και σταματας να εισαι παιδι ειναι παράξενο να λες τετοια πραγματα η αγαπη ειναι κατι ιερό ειναι κομμάτι του παραδεισου θα μπορουσα να πω ειναι το νόημα της ζωης η ζωη χωρίς αγαπη δεν ειναι κατι με αγαπη ομως ειναι κατι τοσο ομορφο που αξίζει και παίρνει απο πανω σου την κούραση και κάθε κακη ανάμνηση η σκέψη και σε μετατρέπει σε κατι εντελώς διαφορετικό απο αυτο που ησουν πριν σε ελαφραινει σε κανει καλυτερο άνθρωπο σε κανει να αφήνεις τα άγρια ένστικτα της επιβιώσεις στην άκρη δεν νοιάζεσαι πια για σενα αλλα βάζεις τις ανάγκες ενος αλλου ανθρώπου πανω απο σενα σου αρεσει να τον φροντίζεις και η χαρα του ειναι δικια σου και η λύπη του πάλι δικια σου αυτο ειναι αγαπη και ειναι οτι πιο ομορφο μπορεις να εχεις σε αυτη την ζωη σκεψου μια στιγμή που ένιωσες πολυ πολυ θυμό για κάποιον σκεψου και μια στιγμη που ένιωσες πολυ πολυ αγαπη για κάποιον σιγουρα η αγαπη σε εκανε να νιώσεις πολυ παραπάνω δύναμη και πληρότητα οτι μπορεις να κανεις τα παντα ο θυμός δεν μπορει να σε παει μακριά η αγαπη μπορει να σε κανει αρκετά δυνατο και δυνατή να κανεις πράγματα που πίστευες οτι ποτε δεν θα σκεφτόσουν να κανεις η αγαπη ειναι ενα δωρο και όσοι νιώθουν την αξια της ειναι πολυ τυχεροί ολοι αγαπη χρειαζόμαστε τίποτα αλλο ολους μανα μας γέννησε ολοι αγαπαμε φοβόμαστε θυμωνουμε αλλα ειμαστε οι άνθρωποι που διαλέγουμε να ειμαστε καλοι οι κακοι και ειναι ευκολο να καταλαβεις τι ειναι καλο και τι ειναι κακο σκέψου αν εσενα θα σου άρεσε να σου κανουν κατι αν οχι τοτε ειναι κακο αν σου άρεσε τοτε ειναι καλο πως θα ένιωθες χαρα θυμο λύπη ειναι ωραιο να κανεις τους ανθρωπους να νιώθουν ομορφα ακομα και εναν άνθρωπο στον δρομο που δεν τον ξερεις αν δώσεις σε εναν άστεγο φαει θα το φαει αυτος αλλα θα νιωσεις και συ γεμάτος σα να το έφαγες και αυτο ειναι τοσο ομορφο συναίσθημα που θα σε κανει να χαμογελάς το να προσφέρεις και να νοιάζεσαι ειναι κατι που θα σου δώσει περισσότερα σε σενα παρα στους ανθρώπους που θα το λάβουν τι να σκέφτεσαι πως θα κάνεις εναν ανθρωπο χαρούμενο σε κανει και εσενα χαρούμενο παντα να σκέφτεσαι αν κατι που θα πεις μπορει να στεναχωρησει κάποιον… παντα να το λες οταν βλεπεις κατι καλο στον αλλον και ξερεις οτι θα χαρεί να του το πεις η αγαπη ειναι ιερή πολύτιμη και οταν την προσφέρεις γίνεσαι ακομα πιο δυνατη δυνατος γίνεσαι δυναμη ειναι τοσο θαυμάσιο μονο και μονο που υπάρχει αυτο το συναίσθημα που φτιάχτηκε και μπορει να κανει κατι απλο όμορφο ειναι θαυμάσιο οτι υπάρχουν άνθρωποι που αγαπιούνται και παντα χαίρομαι να βλεπω αγαπημένους ανθρώπους οποίου φύλου χρώματος η θρησκείας και να ειναι στο τέλος ολοι είμαστε το ίδιο και νιώθουμε τα ίδια συναισθήματα

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*