Θαυμασμός από την βρετανική Vogue για το σουφλιώτικο μετάξι και τα μαντήλια

Θαυμασμός από την βρετανική Vogue για το σουφλιώτικο μετάξι και τα μαντήλια

Μια από τις πιο κλασικές και διαχρονικές επιλογές για κάθε γυναίκα είναι τα μεταξωτά μαντήλια. Φοριούνται στα μαλλιά, στην τσάντα, σαν ζώνη, στο λαιμό, στο χέρι. Τα μαντήλια Magnadi, με μετάξι από το Σουφλί, είναι η νέα μόδα που έχει ενθουσιάσει τις γυναίκες στην Ελλάδα και όχι μόνο. Μάλιστα, η βρετανική Vogue που τα ανακάλυψε, τα εκθείασε!

H δημιουργός Μαργιάννα Δραγουμάνου τονίζει ότι τα μαντήλια MAGNADI είναι αποκλειστικά μεταξωτά που φτιάχνονται στην Ελλάδα, πρόκειται δηλαδή για ένα προϊόν 100% ελληνικό.

Είναι εφαρμογή ψηφιακής εκτύπωσης πάνω στο ύφασμα. Όλα τα σχέδια τα ζωγραφίζει στο αντίστοιχο πρόγραμμα στον υπολογιστή και έπειτα στέλνει το ψηφιακό αρχείο στο εργαστήρι μεταξιού (του οίκου Τσιακίρη) στο Σουφλί, όπου ολοκληρώνεται εκεί η διαδικασία παραγωγής και εκτύπωσης τους.

Το κάθε σχέδιο πέρα της θεματολογίας του έχει και ένα συμβολισμό με επιρροές είτε από νησιά και Αιγαίο πέλαγος, ή από ελληνική μυθολογία είτε από ιστορία και ελληνική παράδοση και τέχνη.

Το όνομα Magnadi προέρχεται από τη μυθολογία. Η θεά των κυμάτων Λευκοθέα, πάντα εμφανιζόταν φορώντας το μεταξωτό μαντήλι της, το μαγνάδι!

Πηγή: documentonews.gr