Συμμετοχή Μυτιληνού σε διημερίδα για τη διαχείριση υγρών αποβλήτων στο Ρέθυμνο

Συμμετοχή Μυτιληνού σε διημερίδα για τη διαχείριση υγρών αποβλήτων στο Ρέθυμνο

Σε μια σημαντική διημερίδα για την διαχείριση των υγρών αποβλήτων σε οικισμούς με πληθυσμό κάτω των 2.000 κατοίκων η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο, πήρε μέρος ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Μυτιληνός. 

Την εκδήλωση αυτή διοργάνωσε η ‘Ενωση Δημοτικών Επιχειρήσεων Υδρευσης-Αποχέτευσης (Ε.Δ.Ε.Υ.Α.) που έχει ως μέλη της 116 Δ.Ε.Υ.Α. της χώρας μας και τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε συνεργασία με την Ελληνογερμανική Συνέλευση. Το θέμα της ήταν όπως τονίσαμε: «Διαχείριση υγρών αποβλήτων σε οικισμούς με ι.π.< 2000 κατοίκων- Καλές πρακτικές και διεθνής εμπειρία».

Η διημερίδα απευθυνόταν σε στελέχη των Δημοτικών Επιχειρήσεων ‘Υδρευσης-Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) και των Δήμων της χώρας και  συμμετέχουν ως εισηγητές επιστήμονες από τη Γερμανία, την Κύπρο και τη χώρα μας με μεγάλη εμπειρία στο αντικείμενο, καθώς και στελέχη των Δ.Ε.Υ.Α. που λειτουργούν μικρά συστήματα επεξεργασίας υγρών αποβλήτων.

Οι στόχοι της διημερίδας όπως αναπτύχθηκαν σε αυτήν ήταν:

Μετά τον “Καλλικράτη” οι Δ.Ε.Υ.Α. και οι Δήμοι ανέλαβαν στη χωρική τους αρμοδιότητα πολλούς μικρούς οικισμούς (με πληθυσμό μικρότερο των 2.000 ι.κ.) με σημαντικές ανάγκες στον τομέα της επεξεργασίας υγρών αποβλήτων.

Την ανάγκη ολοκληρωμένης ενημέρωσης των στελεχών των Δ.Ε.Υ.Α. και των Δήμων όσον αφορά στη διαχείριση υγρών αποβλήτων στους μικρούς οικισμούς αρμοδιότητάς τους επιχείρησε να καλύψει η συγκεκριμένη διημερίδα.

Ειδικότεροι στόχοι:

  • Η μεταφορά τεχνογνωσίας από τον ελληνικό και διεθνή χώρο στον τομέα της επεξεργασίας υγρών αποβλήτων για οικισμούς με ι.π. < 2000 σε φορείς που διαχειρίζονται τέτοιες εγκαταστάσεις.
  • Οι δυνατότητες ομαδικής διαχείρισης τέτοιων εγκαταστάσεων ώστε να είναι τεχνικά αποτελεσματική και οικονομικά βιώσιμη, ικανοποιώντας τους περιβαλλοντικούς στόχους και απαιτήσεις.
  • Η δημιουργία εργαλειοθήκης που θα συμβάλλει στην επιλογή της πλέον αποτελεσματικής και οικονομικής λύσης.
  • Η θέσπιση ενός ευέλικτου και αποτελεσματικού θεσμικού πλαισίου για την αδειοδότηση και παρακολούθηση των μικρών εγκαταστάσεων σε μικρούς οικισμούς.

Επισκέψεις σε ΔΕΥΑ της Κρήτης

Ο κ.Μυτιληνός είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει ενημερωτικές επισκέψεις σε ΔΕΥΑ της Κρήτης και όπως έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό:  “Οι μπειρίες πολύτιμες και το συμπέρασμα; Η ΔΕΥΑ της Αλεξ/λης λειτουργεί πολύ καλά,παρά τις πολλές ελλείψεις σε προσωπικό και τεχνολογία”. 

Μοιραστείτε το άρθρο

Απάντηση