Αλεξανδρούπολη: Βαριές “καμπάνες” ακόμα και 40.000 ευρώ σε επιχείρηση για αδήλωτους εργαζόμενους

Αλεξανδρούπολη: Βαριές “καμπάνες” ακόμα και 40.000 ευρώ σε επιχείρηση για αδήλωτους εργαζόμενους

“Αναστέναξε” πριν λίγες ημέρες η Αλεξανδρούπολη, από τις βαριές “καμπάνες” που επέβαλλε το ειδικό κλιμάκιο του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας από την Αθήνα, το οποίο διενήργησε ελέγχους σε επιχειρήσεις της πόλης για αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, οι “καμπάνες” έπεσαν “βροχή” για αδήλωτους υπαλλήλους που εντοπίστηκαν κυρίως σε καταστήματα εστίασης και καφέ, τόσο εντός της πόλης όσο και γύρω από αυτήν. Το κλιμάκιο ήρθε με απόλυτη μυστικότητα από την Αθήνα και έκανε εξονυχιστικούς ελέγχους, επιβάλλοντας τα πρόστιμα που προβλέπει ο νόμος, δηλαδή 10.500 ευρώ για κάθε αδήλωτο και προφανώς ανασφάλιστο υπάλληλο. Είναι χαρακτηριστικό, ότι σε γνωστή επιχείρηση εστίασης το πρόστιμο έφτασε τις 42.000 ευρώ, αφού βρέθηκαν τέσσερις υπάλληλοι που δεν είχαν δηλωθεί.

Όσο για τα… δεκαχίλιαρα πρόστιμο για έναν εργαζόμενο, αυτά τα έριχαν λες και ήταν… στραγάλια οι αρμόδιοι του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, οι οποίοι συνοδεύονταν και από αστυνομικούς για τον… φόβο των Ιουδαίων. Μόνο που οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι η παρουσία αστυνομικών δεν απέτρεψε την μεγάλη ένταση στη διάρκεια του ελέγχου σε επίσης πολύ γνωστή επιχείρηση της πόλης, η οποία δεν έχει πάντως σχέση με εστίαση ή διασκέδαση γενικότερα και οι υπεύθυνοι της παραλίγο να πιαστούν στα χέρια με τους ελεγκτές θεωρώντας άδικο τον έλεγχο και τα όσα τους καταλόγισαν.

Φεύγοντας το κλιμάκιογια την Αθήνα , άφησε πάντως πίσω του πρόστιμα δεκάδων χιλιάδων ευρώ σε επιχειρήσεις της Αλεξανδρούπολης και όλα αυτά εν μέσω οικονομικής κρίσης, με τα καταστήματα ιδιαίτερα εστίασης και διασκέδασης, να περιμένουν το τριήμερο του Παρασκευοσαββατοκύριακου μήπως και δουλέψουν κυρίως με τους Τούρκους επισκέπτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Απόβαση στην Σαμοθράκη από τους ελεγκτές ασφάλισης και «τσουχτερά» πρόστιμα σε επιχειρήσεις