Το αιολικό πάρκο Σαμοθράκης το δυνατό χαρτί της VOLTERRA

Το αιολικό πάρκο Σαμοθράκης το δυνατό χαρτί της VOLTERRA

Το δυνατό χαρτί στο χαρτοφυλάκιο της VOLTERRA θεωρείται το μεγάλο αιολικό πάρκο στη Σαμοθράκη, ισχύος 108 MW, το οποίο δουλεύεται εντατικά από πλευράς μελετών, ώστε να «ωριμάσει» αδειοδοτικά και να μπορέσει να μπεί σε φάση υλοποίησης.

Το πάρκο αυτό περιλαμβάνει υποθαλάσσιο καλώδιο σύνδεσης με την ηπειρωτική χώρα μήκους 47 χιλιομέτρων, καθώς και χερσαίο καλώδιο Υψηλής Τάσης 15 χιλιομέτρων για σύνδεση με το ΚΥΤ Έβρου. Στο project Σαμοθράκης της συγκεκριμένης εταιρείας αναφέρεται ρεπορτάζ του Θοδωρή Παναγούλη για το energypress.gr, στο οποίο επισημαίνεται ότι με «όπλο» τη δυναμική παρουσία στην παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ, κυρίως αιολικά, η VOLTERRA του Ομίλου της J&P ΑΒΑΧ ετοιμάζεται να μπεί και στη Χαμηλή Τάση, σε οικιακό και επαγγελματικό επίπεδο.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρείας η οποία σήμερα βρίσκεται στο 0,85% της αγοράς αποκλειστικά στη Μέση Τάση, τα βήματά της θα είναι πάντα προσεκτικά και σταθερά, θα καθοριστούν δε σε μεγάλο βαθμό από τις εξελίξεις που θα προκύψουν το αμέσως επόμενο διάστημα σε θεσμικό και ρυθμιστικό επίπεδο στη λιανική του ρεύματος.

Την ίδια στιγμή υλοποιείται με συνέπεια το επενδυτικό πρόγραμμα της VOLTERRA, η οποία έχει θέσει ως στόχο να φτάσει τα 300 MW εγκατεστημένη ισχύ ΑΠΕ, με τα 150 MW να θεωρείται ρεαλιστικό να τα εγκαταστήσει μέσα στην επόμενη τριετία.

Ήδη σήμερα βρίσκεται στη διαδικασία της κατασκευής αιολικό πάρκο 16 MW στην Αιτωλοκαρνανία που αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία τον Απρίλιο. Το επόμενο ώριμο έργο που θα υλοποιηθεί είναι εκείνο της Βοιωτίας με δυναμικότητα 54 MW, ενώ το δυνατό χαρτί στο χαρτοφυλάκιο της VOLTERRA είναι ένα μεγάλο αιολικό πάρκο στη Σαμοθράκη, ισχύος 108 MW, το οποίο περιλαμβάνει υποθαλάσσιο καλώδιο σύνδεσης με την ηπειρωτική χώρα μήκους 47 χιλιομέτρων, καθώς και χερσαίο καλώδιο Υψηλής Τάσης 15 χιλιομέτρων για σύνδεση με το ΚΥΤ Έβρου.

Το management της εταιρείας θεωρεί την παραγωγή πράσινης ενέργειας ως το ισχυρό χαρτί της, τόσο από πλευράς διασφάλισης κινδύνων στην ασταθή αγορά της προμήθειας ρεύματος, όσο και όσον αφορά την εμπιστοσύνη και το βάθος της σχέσης της με τους καταναλωτές.

Πρέπει να σημειωθεί ότι πρόσφατα η εταιρεία ολοκλήρωσε την υλοποίηση της καινοτόμου εφαρμογής Volterra MOY. Η εφαρμογή Volterra ΜΟΥ βασίζεται στην βραβευμένη ψηφιακή πλατφόρμα DiG (intelen.com/us/solutions/dig) της Intelen (www.intelen.com), για την παροχή προσωποποιημένων ψηφιακών υπηρεσιών σε εταιρίες ενέργειας και στους τελικούς καταναλωτές τους.

Ενδεικτικά μέσα από το Volterra MOY, κάθε χρήστης μπορεί να:

  • Δει αναλυτικά το προφίλ της κατανάλωσης του !
  • Κρατήσει αρχείο από το όλο το ιστορικό των πληρωμών του !
  • Εξοφλήσει online, γρήγορα το λογαριασμό του !
  • Ανακαλύψει χρήσιμα tips εξοικονόμησης ενέργειας και χρημάτων κατ΄επέκτασην !
  • Καταχωρήσει εύκολα τη τελευταία μέτρηση της παροχής του !

Μοιραστείτε το άρθρο

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*