Σπύρος Χατζηαγγελάκης: Η Ορεστιάδα είναι ο κόσμος στον οποίο επιστρέφω πάντα. Είτε νοερά, είτε πραγματικά.

Σπύρος Χατζηαγγελάκης: Η Ορεστιάδα είναι ο κόσμος στον οποίο επιστρέφω πάντα. Είτε νοερά, είτε πραγματικά.

Για την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Ορεστιάδα, μίλησε ο εντυπωσιακά ανερχόμενος συμπατριώτης μας ηθοποιός Σπύρος Χατζηαγγελάκης, σε συνέντευξη του με αφορμή την παράσταση που ανεβάζει η ομάδα θεάτρου C. For Circus, το “ГЛУМ” (Γκλούμ) βασισμένη στο «Ημερολόγιο ενός απατεώνα» του Αλεξάντερ Οστρόφσκι, στο θέατρο 104, (Ευμολπιδών 14, Γκάζι, Αθήνα) κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00. 

Ο Ορεστιαδίτης ηθοποιός, που πλέον όλοι τον απολαμβάνουμε και τηλεοπτικά στην πετυχημένη σειρά του ALPHA “Μην αρχίζεις την μουρμούρα” και βλέπουμε συχνά φωτογηραφίες του λόγω της σχέσης του με την παρουσιάστρια Μαίρη Συνατσάκη, μίλησε στο rejected.gr και τον Γιώργο Παπανικολάου. Οι φωτογραφίες είναι του Νίκου Πανταζάρα και η επιμέλεια των Ιάκωβου Καγκελίδη και Τάσου Θώμογλου.

Ο Σπύρος ρωτήθηκε φυσικά και για τον τόπο καταγωγής του, την Ορεστιάδα και η απάντηση του ήταν εκπληκτική.

rejected: Η Ορεστιάδα, πέρα από τόπο καταγωγής και ζωής σου έως τα 18 χρόνια, τι πρεσβεύει πλέον μέσα σου; Ήταν μια απλή αναφορά εκκίνησης καλλιτεχνικής ζωής; Τι έχεις να θυμάσαι από τον Έβρο;

Σπύρος Χατζηαγγελάκης: “Δεν είναι απλά μια εκκίνηση καλλιτεχνικής ζωής. Δεν υπήρχε καν, στο μυαλό μου, το θέατρο όσο ήμουν εκεί. Παρόλα αυτά στην Ορεστιάδα κρύβονται όλες οι προσλαμβάνουσες που δημιούργησαν την προσωπικότητά μου και τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνομαι τον κόσμο. Η Ορεστιάδα είναι ο κόσμος που η φιλία είναι αδιαπραγμάτευτη και στέρεη. Η πόλη που παίζεις σε αλάνες, που κοιμάσαι με το κλειδί έξω από την πόρτα. Που πετάς πέτρες στο παράθυρο του φίλου σου για να τον φωνάξεις, ώστε μην ξυπνήσουν οι γονείς του μέρα- μεσημέρι. Ο τόπος που ερωτεύεσαι και δεν ξέρεις τι είναι αυτό. Που είσαι τυχερός που έχεις χωριό και περνάς εκεί τις γιορτές. Που πετάς χαρταετό στην πραγματική εξοχή και όχι ανάμεσα σε πολυκατοικίες. Το μέρος που γράφεις εκατό φορές για τιμωρία στο δημοτικό “δεν θα ξαναπαίξω πότε κουκουναροπόλεμο”, αλλά εσύ ξαναπαίζεις.

Που όταν είναι έτοιμο το φαγητό, η μάνα σου απλά βγαίνει στο μπαλκόνι και φωνάζει το όνομά σου στη γειτονιά και είναι σίγουρη πως θα της απαντήσεις. Ο τόπος που παίρνεις στα κρυφά το μηχανάκι του πατέρα σου, αλλά πάντα επιστρέφεις. Εκεί στον Έβρο που το χιόνι είναι ένα μέτρο, αλλά τα σχολεία είναι ανοιχτά. Που θα πας στον πολιτιστικό σύλλογο για να μάθεις παραδοσιακούς χορούς γιατί έτσι. Η πατρίδα που η παράδοση του τόπου σου, κυλάει υγιώς στο αίμα σου και όταν ακούσεις γκάιντα να λαλεί σου σηκώνεται η τρίχα και πολλά, πολλά άλλαΗ Ορεστιάδα είναι ο κόσμος στον οποίο επιστρέφω πάντα. Είτε νοερά, είτε πραγματικά”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο Εβρίτης ηθοποιός Σπύρος Χατζηαγγελάκης που από χθες… Άρχισε την Μουρμούρα(συνέντευξη)

ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΧΑΤΖΗΑΓΓΕΛΑΚΗ ΕΔΩ