Μητροπολίτης Άνθιμος: Να αναρωτηθούμε τι μπορεί να συμβεί στην Ελληνική Θράκη

Μητροπολίτης Άνθιμος: Να αναρωτηθούμε τι μπορεί να συμβεί στην Ελληνική Θράκη

Φουντώνουν οι αντιδράσεις για την ψήφιση της τροπολογίας-κερκόπορτας από 248 βουλευτές της Ελληνικής Βουλής, για το θέμα της “Τούρικης Ένωσης Ξάνθης”. Μετά τον δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη  Μαυρίδη και ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ.Άνθιμος πήρε ξεκάθαρη θέση, επισημαίνοντας τους φόβους του ότι η Ελλάδα θα βρεθεί στο “μάτι του κυκλώνα”. Συνδυάζοντας μάλιστα τις εξελίξεις με την υπόθεση της Καταλονίας, αναφέρει ότι θα πρέπει όλοι πρέπει να αναρωτηθούν τι μπορεί να συμβεί στην Ελληνική Θράκη. 

Η δήλωση του Σεβασμιοτάτου ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΕΩΣ ΑΝΘΙΜΟΥ για την νομική αναγνώριση της “Τουρκικής Ενώσεως Ξάνθης” αναφέρει:
Η πρόσφατη ψήφιση από τη Βουλή τροπολογίας με την οποία υιοθετείται η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σχετικά με την αναγνώριση σωματείων και η οποία επιτρέπει πλέον την αυτοαποκαλούμενη «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» να υποβάλει εκ νέου αίτηση για τη νομική αναγνώριση της μου δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά και προβληματισμούς.
Η μεταφορά της ευθύνης λήψης μιας τόσο σοβαρής υπόθεσης στα Ελληνικά δικαστήρια μοιάζει με δύσκολο και δισεπίλυτο γρίφο. Υπερβαίνοντας τις ρυθμίσεις της Συνθήκης της Λωζάνης που αναφέρεται ρητά σε θρησκευτική και όχι εθνική μειονότητα θα πρέπει να τεκμηριώνεται η απόρριψη του αιτήματος σε λόγους εθνικής η δημόσιας ασφάλειας και όχι στην ουσία της υπόθεσης. Φοβάμαι ότι η χώρα μας θα βρεθεί στο «μάτι του κυκλώνα». Θα πρέπει να μας προβληματίσει και η υπόθεση της Καταλονίας και να αναρωτηθούμε τι μπορεί να συμβεί και στην Ελληνική Θράκη”.

Μοιραστείτε το άρθρο

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*