Κάλεσμα για συλλογή ιστοριών με κέντρο αναφοράς τη Σαμοθράκη

Κάλεσμα για συλλογή ιστοριών με κέντρο αναφοράς τη Σαμοθράκη

Το Θέατρο ΑΛΦΑ ΙΔΕΑ και η νεοσύστατη θεατρική οµάδα που δηµιουργήθηκε στο πλαίσιο του φετινού σεµιναρίου Documentary Theater: “Νήσος Σαµοθράκη – Μια θεατρική καταγραφή” µε καθηγητές τους Κώστα Γάκη και Άκη Φιλιό, καλούν ανοιχτά όσους ενδιαφέρονται να µοιραστούν µαζί τους ιστορίες δικές τους ή και τρίτων µε κέντρο αναφοράς το µαγικό νησί.

Ο στόχος του θιάσου είναι η συλλογή όσο το δυνατόν περισσότερων ιστοριών έτσι ώστε να δραµατοποιηθούν και να αποτελέσουν τον βασικό κορµό της θεατρικής παράστασης που πρόκειται να δηµιουργηθεί και να παρουσιαστεί το καλοκαίρι του 2018 σε διάφορα µέρη του νησιού. Οι ιστορίες αυτές µπορούν να έχουν οποιοδήποτε περιεχόµενο (π.χ. αυτοβιογραφικό, βιογραφικό, ιστορικό, φιλοσοφικό, κοινωνικό, πολιτικό κ.ά.) και οποιοδήποτε ύφος (π.χ. κωµικό, δραµατικό, σατιρικό, ειρωνικό, ροµαντικό κ.ά.) αρκεί να είναι αληθινές και να διαδραµατίζονται στη Σαµοθράκη ή οπουδήποτε αλλού µε σαφή όµως αναφορά στο νησί.

Οι συµµετέχοντες – ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου και εθνικότητας – µπορούν να στέλνουν από σήµερα τις ιστορίες τους µέσω ηλεκτρονικού ταχυδροµείου είτε γραµµένες σε αρχεία κειµένου (doc, docx, pdf, txt, κ.ά.) είτε ηχογραφηµένες σε αρχεία ήχου (mp3, wav, wma, vox, wax κ.ά.) στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση µε την ένδειξη “Ιστορίες από τη Σαµοθράκη”.

Ως τελική ηµεροµηνία υποβολής των ιστοριών ορίζεται η 31η Δεκεµβρίου του τρέχοντος έτους χωρίς όµως αυτό να σηµαίνει ότι θα αποκλείονται οι εκπρόθεσµες ιστορίες. Τέλος, οι συγγραφείς των ιστοριών που θα επιλεχθούν προς δραµατοποίηση και θα ενταχθούν στην παράσταση, θα είναι επίτιµοι καλεσµένοι σε όλες τις παραστάσεις που θα πραγµατοποιήσει ο θίασος.

Email αποστολής ιστοριών και επικοινωνίας: onirovatis@gmail.com