Εκτέλεσαν εν ψυχρώ τον δικηγόρο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο μέσα στο γραφείο του

Εκτέλεσαν εν ψυχρώ τον δικηγόρο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο μέσα στο γραφείο του

Θύμα δολοφονικής επίθεσης έπεσε ο δικηγόρος Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, μέσα στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού 154, δέκα λεπτά μετά τις 19:00 το απόγευμα της Πέμπτης. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, δέκα λεπτά μετά τις 7, συνεργάτης του τηλεφώνησε στην Αστυνομία και σε κατάσταση σοκ, είπε ότι πυροβόλησαν τον δικηγόρο. Οι αστυνομικοί που έφθασαν πρώτοι στο σημείο, μπήκαν στο γραφείο του και τον είδαν πεσμένο στο πάτωμα.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο δικηγόρος είχε ραντεβού με τα δύο άτομα που τον δολοφόνησαν, και τους περίμενε στο γραφείο μαζί με έναν συνεργάτη του.
Οι δράστες, που μπήκαν στο γραφείο δίχως να φορούν κουκούλες, τον πυροβόλησαν μία φορά, στο στήθος, ενώ δεν έχουν βρεθεί κάλυκες από το όπλο που χρησιμοποιήθηκε για το στυγερό έγκλημα.

Οι δολοφόνοι, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν άγνωστοι στον δικηγόρο.

Αμέσως το σημείο αποκλείστηκε και κλιμάκιο του τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, «σάρωναν» το χώρο για να συγκεντρώσουν στοιχεία και μαρτυρίες για τους ενόπλους εισβολείς.
Παράλληλα, οι αστυνομικοί έλαβαν κατάθεση από τον συνεργάτη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ο οποίος, μαζί με το θύμα, περίμενε τους δύο «πελάτες».

Δείτε LIVE: Εκτέλεσαν τον δικηγόρο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο στο γραφείο του

Gepostet von protothema.gr am Donnerstag, 12. Oktober 2017

Οι πληροφορίες λένε πως οι δράστες ανέβηκαν στον πρώτο όροφο του νεοκλασικού, μπήκαν στην αίθουσα συσκέψεων και μετά από μια μικρής διάρκειας συνομιλία σήκωσαν τα όπλα και τον εκτέλεσαν. Μάλιστα φέρεται να είπαν στον συνεργάτη του 52χρονου δικηγόρου να βγει έξω από την αίθουσα για να μείνουν για λίγο μόνοι τους με το θύμα. Η Ασφάλεια εκτιμά πως ο  συνεργάτης και αυτόπτης μάρτυρας είναι πρόσωπο κλειδί στην εξιχνίαση της υπόθεσης όμως μέχρι στιγμής δεν είναι σε θέση να δώσει περιγραφές των δραστών… Μάλιστα, αν αποδειχτεί ότι η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη τότε το έργο των αρχών θα είναι πιο εύκολο.
Οι κάμερες ρύθμισης κυκλοφορίας και καταστημάτων που βρίσκονται στο σημείο έχουν ήδη μπει στο μικροσκόπιο προκειμένου οι αστυνομικοί να σκιαγραφήσουν το δρομολόγιο διαφυγής των δύο εκτελεστών οι οποίο μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση εξαφανίστηκαν και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση της Αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τους.


Τα κίνητρα της άγριας δολοφονίας παραμένουν μέχρι στιγμής άγνωστα και όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοικτά. Εντούτοις την υπόθεση έχει αναλάβει η Ασφάλεια και παρακολουθεί διακριτικά η Αντιτρομοκρατική. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό που ζήτησαν να μάθουν οι αστυνομικοί από τους συνεργάτες του είναι ποιες υποθέσεις χειριζόταν τον τελευταίο καιρό, αν είχε εκφράσει φόβους και ανησυχία για τη ζωή του ή αν είχε δεχτεί απειλές.
Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ήταν γιος του αείμνηστου πρώην βουλευτή της ΝΔ Επαμεινώνδα Ζαφειρόπουλου και αδελφός του πρώην δημάρχου Χαλανδρίου Γρηγόρη Ζαφειρόπουλου.

Παντρεμένος με δύο παιδιά ήταν ο 52χρονος δικηγόρος Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, ο οποίος δολοφονήθηκε το βράδυ της Πέμπτης μέσα στο γραφείο του από δύο άνδρες που φορούσαν κουκούλα.
Γεννημένος στις 6 Οκτωβρίου του 1965, ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος είχε αναλάβει μεγάλες υποθέσεις, όπως την υπεράσπιση του Θωμά Λιακουνάκου σε υποθέσεις εξοπλιστικών αλλά και την υπεράσπιση βασικού κατηγορουμένου στην υπόθεση της Energa Hellas power.

Είχε όμως και πλούσια συνδικαλιστική δράση στο Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας, αν και στις τελευταίες εκλογές είχε αποφασίσει να μην λάβει μέρος. Επίσης, είχε εκπροσωπήσει πρόσφατα μαζί με τον Μάκη Βορίδη τους υπευθύνους της εφημερίδας «Παραπολιτικά» σε αστική δίκη που είχαν με το ζεύγος Καμμένου.
Το θύμα της δολοφονίας ήταν γιος του Επαμεινώνδα Ζαφειρόπουλου, ο οποίος είχε διατελέσει πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας από το 1984 έως το 1987, ενώ ο αδελφός του Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος, έχει διατελέσει δήμαρχος Χαλανδρίου.
Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος σπούδασε στο Εθνικό Καποδιαστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασκούσε δικηγορία από το 1991.

Πηγή: protothema.gr