Συνελήφθη Ολλανδός που κινούνταν σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη του Έβρου. Καταζητούνταν και για ανθρωποκτονία

Συνελήφθη Ολλανδός που κινούνταν σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη του Έβρου. Καταζητούνταν και για ανθρωποκτονία

Μια εξαιρετικά περίεργο και σοβαρή υπόθεση προέκυψε προχθές το απόγευμα σε αγροτική περιοχή των Φερών Έβρου, όταν συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 46χρονος Ολλανδός να κινείται σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή.

Όπως διαπιστώθηκε, ο συλληφθείς διώκεται με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης, από τις Αρχές της Ολλανδίας, για ανθρωποκτονία, εκβίαση και σωματικές βλάβες. Σε βάρος του σχηματίστηκε επίσης δικογραφία για παράβαση των νόμων περί αλλοδαπών και περί μέτρων ασφάλειας οχυρών θέσεων.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν αρχικά τον δράστη να έχει εισέλθει παράνομα στη χώρα μας, από μη θεσμοθετημένο σημείο της ελληνοτουρκικής μεθορίου και να κινείται πεζός σε απαγορευμένη περιοχή (Ζώνη Ασφάλειας Προκαλύψεως), χωρίς να κατέχει τη σχετική άδεια. Στη συνέχεια, από την περαιτέρω έρευνα διαπίστωσαν ότι σε βάρος του έχει εκδοθεί το παραπάνω Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Θράκης, ενώ την υπόθεση εξετάζουν και οι στρατιωτικές αρχές, επειδή βρέθηκε να κινείται στην συγκεκριμένη απαγορευμένη περιοχή, οπότε πρέπει να ερευνηθούν όλα τα ενδεχόμενα.