Στην Αθήνα για επισκέψεις στα υπουργεία ο δήμαρχος Σαμοθράκης Θανάσης Βίτσας

Στην Αθήνα για επισκέψεις στα υπουργεία ο δήμαρχος Σαμοθράκης Θανάσης Βίτσας

Στην Αθήνα βρίσκεται από σήμερα ο δήμαρχος της Σαμοθράκης Θανάσης Βίτσας και αύριο ξεκινάει σειρά επισκέψεων και συναντήσεων σε διάφορα υπουργεία, προκειμένου να ενημερώσει από κοντά τους υπουργούς για την φοβερή καταστροφή που υπέστη το νησί απ’ την πρωτοφανή θεομηνία, αλλά και να ζητήσει μεγαλύτερη βοήθεια σε κάθε τομέα.

Ο κ.Βίτσας αποφάσισε να μεταβεί στην πρωτεύουσα, γιατί έχει ήδη περάσει ένας μήνας από τις τεράστιες καταστροφές και τα προβλήματα στην Σαμοθράκη παραμένουν πολύ σοβαρά. Η αποκατάσταση των ζημιών δεν μπορεί να προχωρήσει αν δεν δοθεί γενναία χρηματοδότηση από την Κυβέρνηση. Ουσιαστικά ως τώρα ο ίδιος και οι συνεργάτες του παλεύουν με τα μηχανήματα που έχει στείλει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης η οποία και τα μίσθωσε, ενώ έχουν δοθεί μόνο 150.000 ευρώ από το υπουργείο Εσωτερικών.

Αν και δεν έγινε γνωστό ποιά υπουργεία θα επισκεφθεί ο δήμαρχος της Σαμοθράκης, θα συναντηθεί σίγουρα με τον υππυργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη ο οποίος άλλωστε ήταν και ο μοναδικός που επισκέφθηκε και μάλιστα άμεσα τιος κτεστραμμένες περιοχές, με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη και τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελο. 

Δεν αποκλείεται να υπάρξει και επίσκεψη του στην Προεδρία της Δημοκρατίας, προκειμένου να συζητηθούν και να ρυθμιστούν κάποιες λεπτομέρειες της επικείμενης επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στη Σαμοθράκη την ερχόμενη Πέμπτη, για τους εορτασμούς των 105 χρόνων από την απελευθέρωση της απ’ τους Τούρκους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σαμοθράκη ώρα Μηδέν: Όλη η βοήθεια ως τώρα 300.000 ευρώ, ο στρατός και η Πυροσβεστική