Επίκεντρο ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος ο πολιτισμός και τα μνημεία του Διδυμοτείχου

Επίκεντρο ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος ο πολιτισμός και τα μνημεία του Διδυμοτείχου

Επίκεντρο ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος έγινε το Διδυμότειχο τις προηγούμενες μέρες, με εκπαιδευτικούς του προγράμματος  Erasmus και  με τίτλο «Kids Conquering Castles» από 5 ευρωπαϊκές χώρες (Γερμανία, Ιταλία, Ουαλία, Αυστρία, Ισπανία-Καταλονία), καθώς επίσης και 6 εκπαιδευτικούς του 1ου Πειραματικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης, να επισκέπτονται την “πόλη των κάστρων”.

Τους συμμετέχοντες υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Διδυμότειχου Παρασκευάς Πατσουρίδης την Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017 και είχε την ευκαιρία να αναφερθεί στην πλούσια ιστορία της περιοχής, να συνομιλήσει με τους καλεσμένους και να τους ευχαριστήσει για την ένταξη στο εν λόγω πρόγραμμα του γνωστότερου κάστρου της Θράκης, που είναι αυτό του Διδυμοτείχου.

Όπως αναφέρει μάλιστα το δελτίο τύπου που εκδόθηκε απ’ τον δήμο: “Η προσπάθεια ανάδειξης και προβολής του Δήμου Διδυμοτείχου ήδη παίρνει σάρκα και οστά. Η περιήγηση των εκπαιδευτικών στην πόλη μας πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή του συλλόγου Καστροπολίτες”.

Ξενάγηση από τους Καστροπολίτες

Ακολούθως μέλη του Ιστορικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Διδυμοτείχου ¨Καστροπολίτες – Γνώση και Δράση¨ συνόδευσαν τους επισκέπτες στο Κάστρο του Διδυμοτείχου, όπου τους έγινε μία διεξοδική περιήγηση και ανάλυση που αφορούσε την ιστορία και τα μνημεία που το περιβάλουν.

Η επίσκεψη έληξε με την παράθεση δείπνου από τον Δήμο Διδυμοτείχου σε εστιατόριο της πόλης, όπου δοκίμασαν τοπικά παραδοσιακά εδέσματα και ποτά. Οι επισκέπτες μας δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την φιλοξενία και την περιήγηση που τους έγινε στο Κάστρο, και μας χαιρέτησαν αποκομίζοντας θετικές εντυπώσεις για την πόλη του Διδυμοτείχου.

Ως Καστροπολίτες με ανακοίνωση τους τονίζουν: “Ευχαριστούμε από καρδιάς τους δασκάλους του 1ουΠειραματικού Δημοτικού Σχολειού Αλεξανδρούπολης που επέλεξαν στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ «Kids Conquering Castles» (Τα παιδιά κατακτούν τα Κάστρα) να προβάλουν το Κάστρο του Διδυμοτείχου και μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους δίνοντάς μας την ευκαιρία να προβάλουμε το Κάστρο και την ιστορία του στους επισκέπτες μας”.

 

[post_gallery]