Οι Θρακιώτες του Αμβούργου μαθαίνουν χορό με “δάσκαλο” απ’ τον Έβρο (video)

Οι Θρακιώτες του Αμβούργου μαθαίνουν χορό με “δάσκαλο” απ’ τον Έβρο (video)

Την ευκαιρία να διδαχθούν θρακιώτικους χορούς, είχαν οι ομογενείς μας του Αμβούργου που κατάγονται από την Θράκη, αφού το περασμένο Σάββατο βρέθηκε εκεί ο Απόστολος Πολυσάκης, ¨δάσκαλος” χορών από τον Έβρο και συγκεκριμένα απ’ τον Εκπολιτιστικό Λαογραφικό Σύλλογο Διδυμοτείχου “Τα Δίδυμα Τείχη”.

Ο κ.Πολυσάκης, παρουσία της διοίκησης του Συλλόγου Θρακιωτών Αμβούργου, πολλά από τα μέλη του οποίου είναι Εβρίτες, επί 7 ώρες εξηγούσε και έδειχνε σε πολλούς Θρακιώτες που γέμισαν την κλειστή σάλα στη γερμανική πόλη, τα βήματα και τα… μυστικά των θρακιώτικων χορών στο 1ο Σεμινάριο που οργανώθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Όπως έλεγαν αργά το απόγευμα όλοι, εξουθενωμένοι από τις πρόβες αλλά χαρούμενοι γιατί άκουσαν και είδαν πράγματα που δεν γνώριζαν και θα  φροντίσουν να τα εφαρμόσουν, προκειμένου να συνεχίσουν πλέον όλη την χρονιά στις πρόβες του χορευτικού που έχει ο σύλλογος.

Στο Αμβούργο ζουν πολλοί Έλληνες, αρκετοί από τους οποίους είναι Θρακιώτες και Εβρίτες, κυρίως από χωριά του βορείου Έβρου. Οργανώνουν πολλές εκδηλώσεις και έχουν την θερμή συμπαράσταση του Προξένου της Ελλάδος στην πόλη, ενός από τουςκαλύτερους νέους  διπλωμάτδες, του Γιώργου Αρναούτη, ο οποίος αν και κατάγεται από την Μάνη, αγαπάει ιδιαίτερα τον Έβρο, μια και διετέλεσε Διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του εβρίτη Υφυπουργού Εξωτερικών Άκη Γεροντόπουλου.

Τα βίντεο είναι της κυρίας Χρυσής Τσομπανίδου, την οποία και ευχαριστούμε πολύ.