ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΜΑΣ!!! Βίτσας: Στόχος να καταστεί η Ελλάδα κέντρο επεξεργασίας οπλικών συστημάτων αμερικανικής κατασκευής

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΜΑΣ!!! Βίτσας: Στόχος να καταστεί η Ελλάδα κέντρο επεξεργασίας οπλικών συστημάτων αμερικανικής κατασκευής

Πανηγυρική επιβεβαίωση του Evros-news.gr που εδώ και πολύ καιρό είχε γράψει για το ενδιαφέρον Αμερικανών να δημιουργήσουν Μονάδα Συναρμολόγησης Ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη, από τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα. Σε συνέντευξη του στην ΕΤ1, ενόψει της αποψινής συνάντησης του Πρωθυπουργού με τον Αμερικανό Πρόεδρο, ο κ.Βίτσας αναφέρθηκε στην προοπτική η Ελλάδα να καταστεί κέντρο αναβάθμισης, επεξεργασίας και συντήρησης οπλικών συστημάτων αμερικανικής κατασκευής.

Όπως είπε, «στις γύρω μας χώρες, στα Βαλκάνια, αλλά και στη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή, τα οπλικά συστήματα είναι αμερικάνικης κατασκευής και άρα (οι ΗΠΑ) θα ενδιαφέρονταν να υπάρχει ένα κέντρο αναβάθμισης, επεξεργασίας, συντήρησης κτλ στην πιο σταθερή χώρα που υπάρχει στην περιοχή.Η Ελλάδα, έχει ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμό όλες τις δυσκολίες των παρελθόντων ετών, παραμένει πομπός ειρήνης, συνεργασίας και γεωστρατηγικής σταθερότητας, σε ένα περιβάλλον, που, όχι λίγο αλλά πολύ, πλήττεται από μια αστάθεια, από πολέμους, από προσφυγικά ρεύματα, από μεταναστευτικά ρεύματα κτλ».
Ο κ. Βίτσας εκτίμησε ότι στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αμερικανό Πρόεδρο θα συζητηθούν ενεργειακά θέματα και θα τεθεί το πλαίσιο συμφωνίας για τη βάση της Σούδας, ενώ «υπάρχει πολύ αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον από την Αμερική, από ομογενείς, αλλά και από μη ομογενείς».
«Δεν πήγε για να κάνει βόλτα ο πρωθυπουργός στα στούντιο ελληνοαμερικανικών συμφερόντων. Ενδιαφέρονται πάρα πολύ για τις συνεργασίες και τις κοινές γραμμές παραγωγής στην αμυντική βιομηχανία και ενδιαφέρονται πάρα πολύ για τον ρόλο που μπορεί να παίξει η Ελλάδα στο επίπεδο των κατασκευών, σε χώρες οι οποίες αντικειμενικά θα προχωρήσει η ανοικοδόμησή τους» σχολίασε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Τεράστια Αμερικανική επένδυση έρχεται στην Αλεξανδρούπολη!!!

Απαντώντας σε ερώτηση για τον σχεδιασμό της κυβέρνησης σχετικά με τους εξοπλισμούς των Ενόπλων Δυνάμεων, ο κ. Βίτσας.

Επισήμανε, ότι «η λύση δεν είναι να κυνηγάς τον άλλον στους εξοπλισμούς. Η κίνηση είναι να διαμορφώνεις τους όρους και το δόγμα της αποτροπής, να επενδύεις στο ανθρώπινο δυναμικό σου -και επενδύουμε πάρα πολύ και στη μόρφωση και στην εξάσκηση- και να κάνεις στοχευμένες αγορές που σου πολλαπλασιάζουν τη δύναμη».

Ο κ. Βίτσας επικεντρώθηκε στον εν εξελίξει εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας, στην αγορά των νέων ελικοπτέρων από τον αμερικανικό στρατό «με πολύ καλή συμφωνία και έχουμε μπροστά μας την υπόθεση της αναβάθμισης των μαχητικών μας αεροπλάνων και την υπόθεση της απόκτησης, με ειδικούς όρους, μιας δύναμης ελικοπτέρων. Το τι βοήθεια μπορεί να δοθεί από την Αμερική αλλά και από άλλες χώρες είναι σημαντικό».

Απαντώντας σε ερώτηση για τη συνεργασία της κυβέρνησης με τις ΗΠΑ, ο κ. Βίτσας σχολίασε: «Εγώ νοιώθω πολύ βολικά, στον βαθμό που αυτό βοηθάει τη χώρα μας να ξεφύγει από την κρίση» και κάλεσε τη ΝΔ «να ξεκαθαρίσει τι ακριβώς θέλει».

Πηγή: huffingtonpost.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*