Άκουσε λόγια συμπάθειας και υποσχέσεις απ’ τον Σκουρλέτη ο δήμαρχος Σαμοθράκης, αλλά χρήματα… γιοκ

Άκουσε λόγια συμπάθειας και υποσχέσεις απ’ τον Σκουρλέτη ο δήμαρχος Σαμοθράκης, αλλά χρήματα… γιοκ

Σε μαραθώνιο επισκέψεων και συναντήσεων στα διάφορα υπουργεία επιδόθηκε χθες στην Αθήνα ο δήμαρχος Σαμοθράκης Θανάσης Βίτσας, που επέλεξε να ενημερώσει από κοντά τους αρμόδιους υπουργούς και υπηρεσιακούς παράγοντες για την τεράστια καταστροφή στην Σαμοθράκη και την τραγική κατάσταση που εξακολουθεί να βρίσκεται.

Στη συνάντηση πάντως με τον Υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτης ο κ.Βίτσας άκουσε λόγια συμπάθειας για την δοκιμασία του νησιού και των κατοίκων του, υπήρξαν υποσχέσεις για μελλοντική βοήθεια, αλλά για τα χρήματα που απαιτούνται άμεσα και λύσεις στα σοβαρά προβλήματα δεν ειπώθηκε τίποτα από τον υπουργό Εσωτερικών, που είναι αρμόδιος για τους δήμους της χώρας.

Με βάση άλλωστε το επίσημο δελτίο Τύπου του υπουργείου: “Έγινε εκτενής ενημέρωση του υπουργού για τις καταστροφές που υπέστη το νησί από την πρόσφατη θεομηνία, ενώ συζητήθηκαν ζητήματα που έχουν να κάνουν με την κατάσταση των υποδομών, όπως το δίκτυο ύδρευσης, τον σχεδιασμό της δημοτικής Αρχής για την αποκατάσταση των ζημιών και την προστασία των πληγέντων.

Ο κ. Σκουρλέτης επεσήμανε ότι η κυβέρνηση συνολικά, αλλά και το Υπουργείο Εσωτερικών ειδικότερα, θα συνεχίσουν να στηρίζουν, τόσο τους κατοίκους της Σαμοθράκης, όσο και τη δημοτική Αρχή στο δύσκολο έργο της για την αντιμετώπιση των εκτεταμένων ζημιών που έπληξαν το νησί.

Στο πλαίσιο αυτό, εκτός των 150.000 ευρώ που δόθηκαν μετά από σχετικό αίτημα του δήμου τις πρώτες ημέρες μετά από τη θεομηνία, αναμένεται να κατατεθεί νέο αίτημα από την πλευρά του αναφορικά με τις απαιτήσεις για την αποκατάσταση βλαβών στο δίκτυο ύδρευσης, ώστε να προσδιοριστεί το ύψος πρόσθετης ενίσχυσης. Επιπρόσθετα, οι συνεργάτες του υπουργού θα βρίσκονται σε «ανοιχτή γραμμή» με τη δημοτική Αρχή για την παροχή διευκρινίσεων και συμβουλών επί διαδικαστικών ζητημάτων, με σκοπό να διευκολυνθεί το έργο του δήμου”.

Με βάση δηλαδή το δελτίο Τύπου, ο κ.Σκουρλέτης είπε στον δήμαρχο Σαμοθράκης να υποβάλλει νέο αίτημα για χρηματοδότηση και θα το εξετάσει, έμεινε στις 150.000 ευρώ που έδωσε αρχικά και ούτε ευρώ περισσότερο ΑΝ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ για αποκατάσταση των ζημιών. Α, οι συνεργάτες του υπουργού θα μιλάνε λέει το δελτίο Τύπου τηλεφωνικά για να δίνουν διευκρινίσεις και… συμβουλές για διαδικαστικά θέματα στον δήμαρχο και τους συνεργάτες του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Στην Αθήνα για επισκέψεις στα υπουργεία ο δήμαρχος Σαμοθράκης Θανάσης Βίτσας