Δημοσχάκης: Υψηλού συμβολισμού η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Σαμοθράκη

Δημοσχάκης: Υψηλού συμβολισμού η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Σαμοθράκη

Στις θρησκευτικές και εορταστικές εκδηλώσεις που έγιναν χθες στη Σαμοθράκη, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου,  με αφορμή τη συμπλήρωση 105 ετών από την απελευθέρωση του νησιού της Νίκης από τον τουρκικό ζυγό, παραβρέθηκε ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Σε δήλωσή του για την επέτειο αλλά και την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ.Δημοσχάκης υπογράμμισε: «Σαν σήμερα πριν από 105 χρόνια, στις 19 Οκτωβρίου του 1912 η Σαμοθράκη απελευθερώθηκε από τον τουρκικό ζυγό και επέστρεψε στην αγκαλιά της Ελλάδας.

Το νησί της Νίκης υπήρξε ζωοδότρια πηγή αγωνιστών κατά την Επανάσταση του 1821 και μέσα από ποτισμένους με αίμα αγώνες κέρδισε την Ελευθερία του και τη συνένωσή του με την Πατρίδα.

Υψηλού συμβολισμού ήταν η παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, που παρακολούθησε τις φετινές εκδηλώσεις και  ανακηρύχθηκε  Επίτιμος Δημότης Σαμοθράκης.

Η επίσκεψή του έστειλε μήνυμα στήριξης στους κατοίκους του νησιού, που δοκιμάστηκαν πριν από 20 μέρες περίπου από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και προσπαθούν να επανέλθουν στην κανονικότητα.

Με την εμπνευσμένη ομιλία του κατέστησε σαφές στους γείτονες μας ότι δεν θα γίνει ανεκτή καμία αμφισβήτηση και παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάννης και ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο.

Χρόνια Πολλά σε όλες τις Σαμοθρακίτισσες και τους Σαμοθρακίτες, όπου κι αν βρίσκονται. Τους εύχομαι κάθε ευημερία και πρόοδο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μήνυμα Προέδρου της Δημοκρατίας απ’ τη Σαμοθράκη: Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο