Τρόπους για να περιοριστεί η ταλαιπωρία των επισκεπτών που μπαίνουν στη χώρα μας από την Τουρκία αλλά και πηγαίνουν προς τα εκεί, φαίνεται πως αναζητά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και ο επικεφαλής της κ.Πιτσιλής που επισκέφθηκε πριν από καιρό το τελωνείο των Κήπων.
Τότε διαπίστωσε ιδίοις όμμασι τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν όχι μόνο οι οδηγοί που μπαίνουν και βγαίνουν στην Ελλάδα, αλλά και οι εργαζόμενοι που με πενιχρά μέσα και ελλειπές προσωπικό, καταβάλλουν φιλότιμες προσπάθειες να περιορίσουν την ταλαιπωρία των επισκεπτών. Γι’ αυτό και ζήτησε πρόταση για την συνολική αναβάθμιση του Τελωνείου των Κήπων, την οποία και έστειλε ο Διευθυντής Θανάσης Γρηγορίου, ανταποκρινόμενος αυθημερόν στην εντολή που πήρε από τον Διοικητή της Αρχής.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χαμός από το πρωί στο Τελωνείο Κήπων. Ουρές Τούρκων που έρχονται στον Έβρο
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό STATUS radio 94.2 και τον Σταύρο Αποστολίδη, ο κ. Γρηγορίου τόνισε ότι κατέθεσε πρόταση που μεταξύ των άλλων προβλέπει 10 λωρίδες διέλευσης ανά κατεύθυνση, όταν σήμερα δεν ξεπερνούν τις 4 στην είσοδο και τις 3 στην έξοδο. Επεσήμανε ακόμα πως αν ενισχυθούν με προσωπικό κυρίως αστυνομικών υπαλλήλων, ακόμη και στις υπάρχουσες υποδομές, τότε ο χρόνος αναμονής θα περιοριστεί σε μισή ώρα και το πολύ σε δύο, τις ημέρες της μεγάλης αιχμής.