Τζιχαντιστής στα χέρια της αστυνομίας στην Αλεξανδρούπολη

Τζιχαντιστής στα χέρια της αστυνομίας στην Αλεξανδρούπολη

Συναγερμός επικρατεί στις αστυνομικές αρχές αλλά και σε όλη την ΕΛΑΣ και στην Αντιτρομοκρατική καθώς οι Αρχές της Αλεξανδρούπολης προχώρησαν σε σύλληψη τζιχαντιστή, ο οποίος ομολόγησε πως έχει πολεμήσει στο πλευρό του ISIS στη Συρία.

Ο άντρας, που έμενε στην δομή του Ωραιοκάστρου, βρισκόταν στην πόλη με σκοπό να υποβάλει αίτημα ασύλου, συνελήφθη με την κατηγορία της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της αστυνομίας της σύλληψης προηγήθηκε καταγγελία της συζύγου του για ενδοοικογενειακή βία και αυτή μάλιστα αποκάλυψε στην αστυνομία ότι είναι τζιχαντιστής.

Ο ίδιος ομολόγησε πως είναι τζιχαντιστής και έχει πολεμήσει στο πλευρό του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους. Μάλιστα προσπάθησε μέσα στο κρατητήριο να αυτοκτονήσει αφού τυλίχτηκε με μια κουβέρτα και γι’ αυτό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο φρουρούμενος.

Η σύζυγος του ενημέρωσε και για τα μέρη που έμενε κατά καιρούς στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα διάφορα στέκια του βρέθηκαν επιβαρυντικά στοιχεία για τη συμμετοχή στον ISIS και τον πόλεμο στη Συρία.

Εντός της ημέρας θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*