Τα πιτσιρίκια που ενθουσίασαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με την παρέλαση τους(φωτό)

Τα πιτσιρίκια που ενθουσίασαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με την παρέλαση τους(φωτό)

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος τίμησε χθες με την παρουσία του τις εκδηλώσεις συμπλήρωσης 105 χρόνων από την απελευθέρωση της Σαμοθράκης απ’ τους Τούρκους. Του νησιού, που πριν ένα μήνα δοκιμάστηκε πολύ έντονα απ’ την πρωτοφανή θεομηνία.

Ο κ.Παυλόπουλος μετά την δοξολογία και την κατάθεση στεφάνων, παρακολούθησε την παρέλαση μαζί με τον υφυπουργό Μεταφορών Νίκο Μαυραγάνη, τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο, τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, τους βουλευτές του νομού Γιώργο Καίσα και Αναστάσιο Δημοσχάκη, τον οικοδεσπότη δήμαρχο Σαμοθράκης Θανάση Βίτσα, τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη και τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης κ.Άνθιμο.

Εκείνα που έκλεψαν όμως την παράσταση στην παρέλαση και ενθουσίασαν με την εμφάνιση τους τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που τα καταχειροκρότησε, ήταν τα πιτσιρίκια των νηπιαγωγείων και των μικρών τάξεων του δημοτικού, που άλλα με παραδοσιακές φορεσιές και άλλα με ειδική στολή, πέρασαν αγέρωχα μπροστά του. Κι αυτός χαμογελαστός τα καμάρωνε, όπως και οι άλλοι επίσημοι, αλλά και ο κόσμος της Σαμοθράκης που προσπαθεί να σταθεί όρθιος από την τρομερή θεομηνία και να ξαναφτιάξει το νησί του.

Οι εκπληκτικές φωτογραφίες από την Σαμοθράκη είναι της κυρίας Ευγενίας Παπαπέτρου

 

[post_gallery]