Οι αστυνομικοί γιόρτασαν τον προστάτη τους Άγιο Αρτέμιο με προσφορά στο “Χαμόγελο του Παιδιού”

Οι αστυνομικοί γιόρτασαν τον προστάτη τους Άγιο Αρτέμιο με προσφορά στο “Χαμόγελο του Παιδιού”

Γιορτάστηκε και φέτος με ιδιαίτερη λαμπρότητα, στις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η «Ημέρα της Ελληνικής Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου.

Στην έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, την Κομοτηνή, το απόγευμα της Πέμπτης (19-10-2017) τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας, στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Αρτεμίου, που βρίσκεται στον αύλειο χώρο του Αστυνομικού Μεγάρου Κομοτηνής, χοροστατούντος του Πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτη κ. Βαρθολομαίου.

Ανήμερα της εορτής, 20 Οκτωβρίου 2017, το πρωί, τελέσθηκε Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, χοροστατούντος του Πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτη κ. Παϊσιου και στη συνέχεια αναγνώστηκε η Ημερήσια Διαταγή του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ακολούθησε μικρή δεξίωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Αστυνομικού Μεγάρου Κομοτηνής, κατά τη διάρκεια της οποίας βραβεύτηκαν αστυνομικοί που διακρίθηκαν σε αθλητικές δραστηριότητες σε πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο, καθώς και σε αθλητικά πρωταθλήματα μεταξύ αστυνομικών.

Επίσκεψη και παράδοση ενίσχυσης αστο “Χαμόγελο του Παιδιού”

Στο πλαίσιο του εορτασμού, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Υποστράτηγος Νικόλαος Μενεξίδης συνοδευόμενος από τους Διευθυντές των Διευθύνσεων Αστυνομίας Δράμας, Αλεξανδρούπολης, Ξάνθης και Ροδόπης, Ταξίαρχο Γεώργιο Καϊπάκη, Ταξίαρχο Παναγιώτη Κουτούζο, Αστυνομικό Διευθυντή Ιωάννη Καραμανλή και Αστυνομικό Υποδιευθυντή Μιχαήλ Σεβδυνίδη αντίστοιχα, τους υποδιευθυντές των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας και Καβάλας, Αστυνομικό Υποδιευθυντή Αθανάσιο Μανταρλή και Αστυνομικό Υποδιευθυντή Κωνσταντίνο Σιμούδη, αντιπροσωπεία Αξιωματικών και λοιπού αστυνομικού προσωπικού, επισκέφτηκε το Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης που λειτουργεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Καβάλα, όπου προσέφερε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης που συγκέντρωσε το προσωπικό των αστυνομικών υπηρεσιών της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή και τα μέλη της αντιπροσωπίας υποδέχτηκε η κα. Ιωάννα Μακρή, συντονίστρια Βορείου Ελλάδος του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και μαζί με το προσωπικό της δομής στην Καβάλα, τους ξενάγησε στις εγκαταστάσεις και τους ενημέρωσε για τις δράσεις και το έργο του οργανισμού.

Συνολικά οι αστυνομικοί, μετά από την προτροπή του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας,  συγκέντρωσαν και παρέδωσαν, 1,5 τόνο περίπου τρόφιμα και περισσότερες από 600 συσκευασίες προϊόντων βρεφικής περιποίησης, προσωπικής υγιεινής και καθαριότητας.

Η συμβολική αυτή χειρονομία συμπαράστασης και αναγνώρισης της προσφοράς και του έργου που επιτελεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού», αναμφίβολα στέλνει ένα μήνυμα κοινωνικής ευαισθησίας αλλά και έμπρακτης αλληλεγγύης και αισιοδοξίας για τους συνανθρώπους μας και κυρίως για τα παιδιά που το έχουν ανάγκη.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αποφάσισε την πραγματοποίηση πανελλαδικής εθελοντικής αιμοδοσίας του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, από 16 έως και 20-10-2016, για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος του Σώματος, αλλά και για τα παιδιά που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία.

Στην εθελοντική αυτή δράση, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, ανταποκρίθηκε και το προσωπικό των υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, προφέροντας αίμα για τους συνανθρώπους μας που το χρειάζονται.