Σταματάει για δυο μήνες τα δρομολόγια το ΣΑΟΣ ΙΙ  για γενική επισκευή

Σταματάει για δυο μήνες τα δρομολόγια το ΣΑΟΣ ΙΙ για γενική επισκευή

Πρόβλημα μπορεί να δημιουργηθεί στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης με την Αλεξανδρούπολη από τις 6 Νοεμβρίου και για δυο μήνες, αν το υπουργείο Ναυτιλίας δεν βρει λύση για αντικατάσταση του ΣΑΟΣ ΙΙ που σταματάει προκειμένου να υποβληθεί σε γενική επισκευή όπως ανακοίνωσε πριν λίγο η ιδιοκτήτρια εταιρεία SOAS Ferries. 

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση: “H SAOS FERRIES ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι επί δωδεκαετία το ΣΑΟΣ ΙΙ δεν επέρχεται σε προγραμματισμένη ετήσια ακινησία για την υλοποίηση εργασιών συντήρησης και επισκευών, παρά προβαίνει σε εμβαλωματικές επεμβάσεις προκειμένου να διατηρηθεί σε ολόκληρη τη διάρκεια του έτους η ακτοπλοϊκή σύνδεση της ακριτικής Σαμοθράκης με την Αλεξανδρούπολη και να καλύπτονται με επάρκεια οι ανάγκες των κατοίκων και επισκεπτών του νησιού μας.

Ωστόσο η έλλειψη της ετήσιας συντήρησης, για το ΣΑΟΣ ΙΙ ,εγκυμονεί κινδύνους πρόκλησης σοβαρών βλαβών, όπως καταστροφή στροφάλου μηχανής, που θα οδηγούσε σε πολύμηνη ακινησία του και τη διόγκωση των ήδη οξυμένων προβλημάτων  του νησιού .

Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω και με γνώμονα την ασφάλεια επιβατών και πληρωμάτων η SAOS FERRIES  α) έχει δηλώσει την ακινησία του πλοίου ΣΑΟΣ ΙΙ για την χρονική περίοδο  από 6 Νοεμβρίου 2017  έως 6 Ιανουαρίου 2018 για την υλοποίηση γενικής επισκευήςβ) έχει ενημερώσει το Υπουργείο Ναυτιλίας προκειμένου να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες αντικατάστασης”.

Φαίνεται λοιπόν ξεκάθαρα ότι το… μπαλάκι πάει πλέον στο υπουργείο Ναυτιλίας, αφού βάση του νόμου αυτό πρέπει να βρει λύση με σκάφος αντικατάστασης. Το ιδανικό θα ήταν φυσικά να ξεκινούσε δρομολόγια το ΣΑΟΝΗΣΟΣ της ίδιας εταιρείας, αλλά εδώ και πολύ καιρό αν και είναι καθ όλα έτοιμο, έχει προσληφθεί το πλήρωμα του που πληρώνεται κανονικά, όμως καθυστερούν κάποιες επιθεωρήσεις και έλεγχοι από τις αρμόδιες διευθύνσεις του υπουργείου. Η πρόσφατη μάλιστα κατάργηση των Επιθεωρητών στο Ναυτιλίας δημθιούργησε επιπρόθετα προβλήματα.

Από την πλευρά της SAOS Ferries υποστηρίζουν ότι έχουν υλοποιήσει όσα τους ζητήθηκαν και το ΣΑΟΝΗΣΟΣ έχει πολύ περισσότερα σε κάθε τομέα, αλλά δεν υπογράφεται η απόφαση για δρομολόγηση του. Έτσι το υπουργείο Ναυτιλίας θα πρέπει να βρει λύση και μάλιστα για το συγκεκριμένο θέμα συζήτησαν την Παρασκευή στη Σαμοθράκη κατά τη διάρκεια του διαδημοτικού συμβουλίου ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου που παραβρέθηκε και ο πλοιοκτήτης Φώτης Μανούσης.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*