Ελάχιστοι παρόντες στη συνεδρίαση της ΠΕΔ. “Άδειασμα” στον Πρόεδρο Βαγγέλη Λαμπάκη

Ελάχιστοι παρόντες στη συνεδρίαση της ΠΕΔ. “Άδειασμα” στον Πρόεδρο Βαγγέλη Λαμπάκη

Χαμός έγινε σήμερα στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων ΑΜ-Θ που διεξήχθη στην Κομοτηνή, με τον Πρόεδρο της και δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη να γίνεται έξαλλος λόγω των πολλών απουσιών, αφού από τα 125 μέλη ήταν παρόντα περίπου μόνο 30 και έτσι κηρύχθηκε για δεύτερη φορά άγονη χωρίς να πάρει καμιά ουσιαστική απόφαση.

Ο κ.Λαμπάκης άρχισε να φωνάζει ότι είναι ντροπή για όσους λείπουν, ίσως επειδή κατάλαβε πως πρόκειται για “άδειασμα” του από την πλειοψηφία των συμβούλων για τον τρόπο που λειτουργεί στην ΠΕΔ. Πάντως και από την δική του παράταξη εκτός του ίδιου παραβρέθηκαν μόνο άλλοι δύο και συγκεκριμένα οι Γερακόπουλος, Ζητάκης. “Είναι ντροπή τους να λείπουν από την ετήσια Γενική Συνέλευση. Ντροπή τους” φώναζε. Αντέδρασε πάντως ο γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου Σουφλίου Απόστολος Δαβής, λέγοντας του ότι δεν μπορεί να  συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο σε όλους αλλά και να αναφέρεται έτσι σε δικούς του συμβούλους. “Η απουσία είναι και αυτή μια πολιτική πράξη. Παράλληλα, αρκετοί μπορεί να έχουν αμειλημμένες υποχρεώσεις σε άλλα τους καθήκοντα” είπε στον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης.

“Σε όποιον δεν αρέσει η συμπεριφορά μου να βγει έξω” απάντησε ο κ.Λαμπάκης, κάτι που έκανε τον κ.Δαβή να αποχωρήσει από την γενική συνέλευση, η οποία συνεχίστηκε με το ένα τέταρτο των μελών τελικά, μια και την πρώτη φορά είχε αβαληθεί λόγω μη απαρτίας. Όλα αυτά φυσικά δείχνουν ότι η ΠΕΔ με Πρόεδρο τον Λαμπάκη, δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε.